Mežaparka estrādes Kokaru zālē uzstāsies “Tesa”

© Publicitātes foto

Šo piektdien, 1. aprīlī, Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē notiks cikla “Ceļabiedri” otrais koncerts “Pavasara ceļš”. Tajā uzstāsies grupas “Tesa” un “Pamirt”.

Cikla “Ceļabiedri” pirmajā koncertā uzstājās grupas “Sonntags Legion” un “Tribes Of The City”, bet šoreiz Kokaru zāli gaida muzikāli vēl smagāks - burtiskā nozīmē - pārbaudījums. “Muzikālie eksperimenti, video mākslas fons un grupu savstarpējā mijiedarbība sniegs īpašas sajūtas apmeklētājiem, kā arī bagātinās Mežaparka estrādes Kokaru zāli ar jaunu, varbūt neierastu, bet neapšaubāmi māksliniecisku, skanējumu,” vilina organizatori no Rīgas pašvaldības kultūras iestādes “Ziemeļrīgas kultūras apvienība”.

“Tesa” ir eksperimentāla postmetāla mūzikas grupa no Rīgas, izveidota 2005. gadā. Tās sastāvā spēlē Jānis Burmeisters, Dāvis Burmeisters un Kārlis Tone. Lielākus panākumus “Tesa” guvusi ar savu ceturto studijas albumu “C O N T R O L” (200), kas ieguva Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvu “Zelta Mikrofons 2021” metālmūzikas albumu kategorijā. Pašlaik “Tesa” ir viena no pieprasītākajām un arī skaļākajām latvju smagās mūzikas brigādēm.

Savukārt “Pamirt” ir tumšās mūzikas trio, ko veido mūziķi Kristiāna Kārkliņa (balss, klavieres), Edvards Percevs (bungas) un Edgars Gultnieks (ģitāra, bass) - iepriekš pazīstami ar darbību dažādos projektos. Drūmā apvienība sāka darboties, kad “Eschatos” vokālistes Kristiānas soloprojektam pievienojās Edgars un Edvards, lai piešķirtu skanējumam ģitāras tekstūru un ritmu. “Apvienības aizsākumi meklējami 2017. gadā, sākotnēji formāli pētot balsi smagajā un alternatīvajā mūzikā un to, ko nozīmē “glītā un neglītā” koncepti tās kontekstā,” tā Kristiāna piesaka šo jaudīgo projektu. “Pamirt” eksperimentālās, neoklasiskās kompozīcijas radušās iespaidojoties no vizuālās mākslas, Baltijas mežu vēsā klimata un neogotikas tumšās estētikas. Mūzikā tiek izmantots drūms un teatrāls klavieru skanējums, sapņaina ģitāra, kā arī eksperimentāla balss un bungu spēle. Jāpiebilst, ka “Pamirt” pērn rudenī savu 2020. gadā izdoto debijas albumu “Mausoleum” prezentēja arī festivālā “Tallinn Music Week”.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.