Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Hermanis ar Rācenāju koncertā svinēs 30 skatuviskās sadarbības gadus

© Publicitātes foto

Ja kaut ko rīko “Bilžu birojs”, tad gatavošanās šim pasākumam notiek laicīgi – šonedēļ izziņots dziedātāja Laimja Rācenāja un ģitārista Aivara Hermaņa koncerts, kas notiks 9. aprīlī Mazmežotnes muižā.

Šajā koncertā plānota dziedātāja Laimja Rācenāja un leģendārā ģitārista Aivara Hermaņa jaunās programmas “Vienmēr zaļi” pirmatskaņojums - tā būs tikšanās mūzikā, sarunās un atklāsmēs.

“Mūzikā viņi satikās pirms 30 gadiem - uzstājoties mūzikas un mākslas festivālā “Bildes 92” Rīgas pils Baltajā zālē. Toreiz viņi izpildīja evergrīnus (“evergreens” - angļu val.) - vienmēr zaļās melodijas. Tā kā šīs melodijas vēl joprojām ir tikpat populāras kā pirms 30, 50 vai 80 gadiem, labi pazīstamie mūziķi ir vienojušies atjaunot duetu, lai atkal atskaņotu melodijas, kuras visā pasaulē kļuvušas par standartu džeza mūzikā.”

Koncertā skanēs Ričarda Rodžersa, Džordža Geršvina, Antonio Karlosa Žobima, Pola Makartnija, Džona Lenona, Raimonda Paula u.c. komponistu dziesmas, sākot no “Girl From Ipanema”, “Summertime”, “Autumn Leaves” un “Michelle” līdz pat “Mežrozītei”, kuras lielākoties sarakstītas laika posmā no 1920. līdz 1970. gadam. “Šīs dziesmas ir sarakstītas tik meistarīgi, ka tās pielāgojamas jebkādiem tempiem un mūzikas žanriem. Daudzi mūzikas kritiķi jau sen tās ir iekļāvuši mūzikas zelta fondā un kultūras kanonā, dēvējot tās par klasiku un uzskatot, ka līdzīgus šedevrus vairs nesagaidīsim. Pilnīgi droši var apgalvot, ka Laimja Rācenāja un Aivara Hermaņa aicinājums ir mūziku sludināt nepastarpināti - “dzīvajā”, par būtiskāko priekšnoteikumu veiksmīgam izpildījumam uzskatot klausītāja klātbūtni, interpreta un publikas savstarpējās saskarsmes ķīmiju un, kas pats galvenais, vienkāršību,” uz gaidāmo pasākumu vilina “Bilžu birojs”.