Koncertzālē “Palladium” uzstāsies “Pink Floyd” bundzinieks Niks Meisons

© Publicitātes foto

Leģendārās britu rokgrupas “Pink Floyd” bundzinieks Niks Meisons ar grupu “Nick Mason's Saucerful Of Secrets” pieteicis pirmo koncertvizīti Latvijā – viņš 24. maijā uzstāsies koncertzālē “Palladium”, Rīgā. Biļetes jau pieejamas tirdzniecībā.

Niks Meisons ir viens no visu laiku ietekmīgākās rokgrupas “Pink Floyd” dibinātājiem - grupas stāsts sākās tieši ar viņa un Rodžera Votersa draudzību, kad mūziķi iepazinās 1963. gadā, studējot Londonas Universitātē. Meisons bija visilgāk “Pink Floyd” rindās esošais dalībnieks un bundzinieks, kā arī grupas leģendāro dziesmu “Time”, “One Of These Days”, “Careful With That Axe”, “Eugene” un “Echoes” līdzautors.

2018. gadā Meisons kopā ar ģitāristu Lī Herisu izveidoja grupu “Nick Mason's Saucerful Of Secrets”.

Kā stāsta pats mākslinieks, sākotnēji viņi necentās izveidot “Pink Floyd” veltījuma grupu, taču mērķis bijis sniegt faniem autentisku “Pink Floyd” pieredzi, atskaņojot grupas agrīnās mūzikas materiālu, kas aptver laika periodu no 1965. -1972. gadam. Plānots, ka arī Rīgā tiks atskaņotas tādas dziesmas kā “Astronomy Domine”, “Atom Heart Mother”, “Fearless”, “Green Is The Color”, “Set The Controls For The Heart Of The Sun”, “Obscured By Clouds”, “A Saucerful Of Secrets”, “One Of This Days” un daudzas citas. “Šis bija visneparastākais šovs un skaists atgādinājums par to, kādi bija “Pink Floyd” - savdabīga un spoža grupa,” pēc kāda no koncertiem rakstīja laikraksts “Financial Times”.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.