Ar “Domu vētru” latvju mūzikā debitē jauniņā Keitta

© Publicitātes foto

Producenta Ginta Stankeviča aizgādā pie latvju popmūzikas apvāršņa parādījusies jauna un diezgan interesanta dziedātāja – Keita Šiliņa, kura sevi piesaka ar skatuves vārdu Keitta.

Uzreiz jāsaka, ka latvju mūzikas industrijas pārstāvjiem būtu īstais laiks sarīkot jaunajām un topošajām dziedātājām izglītojošus kursus, lai viņas saprastu, ko iesākt ar saviem bieži vien tāpat diezgan izteiksmīgajiem vārdiem - dažas mēģina likt garumzīmes uz burta “o”, dažas saliek papildu līdzskaņus, dažas grib sevi pieteikt ar visiem lielajiem burtiem utt., u.t.jpr.

Arī 18 gadus jaunā dziedātāja un dziesmu autore Keita Šiliņa, kura dzimusi un augusi Smiltenē, nez kāpēc piesakās ar skatuves vārdu Keitta vai pat KEITTA, lai gan pašas vārds ir gana skanīgs un atmiņā paliekošs.

Labi, lai nu tā būtu, taču izskatās, ka Keita varētu iekrist prātā ar pavisam citām kvalitātēm - viņai ir savam vecumam neierasti dziļš vokāls, Keita dzied dzidri un ļoti pārliecinoši, un arī singls “Domu vētra”, kas ir meitenes debija Latvijas mūzikā, ir pietiekami veiksmīgs, lai par jauno dziedātāju ieinteresētos plašāka auditorija. Nedaudz informācijas no producentiem: “Ar dziesmu komponēšanu Keita nodarbojas jau kopš 10 gadu vecuma. Šobrīd viņas dziesmu vācelītē ir dziesmas gan latviešu, gan angļu valodā, daļa no kurām cer klausītājus sasniegt jau šajā gadā, līdz ar Keitas pirmā albuma iznākšanu. Attiecību līkloči, sevis meklējumi un cīņa pret pasaules netaisnībām ir tikai daži no tematiem, kas ietērpti Keitas sacerēto dziesmu tekstos un melodijās. Jaunā dziedātāja ar savu mūziku aicina klausītājus uz mirkli apstāties, ieklausīties un iedziļināties tajā, kam ikdienas steigā bieži vien paskrienam garām.” Savukārt par “Domu vētru”: “Dziesmu iedvesmojušas cilvēciskas bailes atzīt skaudro patiesību, ka jūtas, kas bieži vien pārsteidzīgi sauktas par mīlestību, patiesībā ir egoistiska nevēlēšanās palikt vieniem. Iespējams, ka tieši meli, ko sakām paši sevi, ir vislielākie un sāpīgākie.”

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.