“Citi zēni” Eirovīzijas videoklipā cīnās par Betas Beidz uzmanību

© Publicitātes foto

Šonedēļ pirmizrādi piedzīvojis grupas “Citi zēni” Eirovīzijas dziesmas “Eat Your Salad” oficiālais videoklips. Tajā grupas vokālists Jānis Pētersons dabū kārtīgi pa seju un pat paliek bez puses no zoba, tomēr uzvar sacensībā par Betas Beidz sirdi – tas arī īsumā viss, kas jāzina par šo klipu.

““Eat Your Salad” videoklipa sižets ieturēts asprātīgā formā un papildināts ar atsaucēm uz 70. gadu stilu, TV šoviem, kā arī Bolivudas deju soļiem,” tā tiek pieteikts šis klips. Tajā dažādās lomās iejutušās arī pazīstamas TV personības - Beta Beidz (Beāte Bērziņa), Marģers Majors un Edgars Bāliņš, kā arī deju ansamblis “Daiļrade”. Videoklipa režisors ir Niklāvs Vētra, radošie producenti - Mārtiņš Goldbergs un Elīna Sargune, bet montāžas un operatora darbu veicis Ritvars Bluka.

Dziesmas priekšnesuma video no LTV dziesmu konkursa “Supernova” pārsniedzis miljonu skatījumu ”Youtube” platformā, arī mūzikas platformā “Spotify” dziesma noklausīta vairāk nekā miljons reižu.

Dziesma ieguvusi simpātijas arī starptautiskajos topos, vairākas nedēļas uzturoties Zviedrijas, Somijas un citu valstu “Spotify” populārāko dziesmu vidū. “Videoklips ir pārpildīts ar humoristiskām atsaucēm par Eirovīziju, dažādām Eiropas kultūrām, kā arī populārās mūzikas tendencēm,” klipa ideju raksturo grupas solists Jānis Pētersons. “To apzināti veidojām ieturētu hipiju laika estētikā, lai skatītājiem rastos sajūta, ka videoklips tos nogādā citā gadu desmitā.”

66. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā grupa “Citi zēni” uzstāsies pirmajā pusfinālā, kas notiks 10. maijā. Tajā piedalīsies arī Albānija, Šveice, Slovēnija, Bulgārija, Moldova, Ukraina, Lietuva, Nīderlande, Norvēģija, Portugāle, Dānija, Armēnija, Austrija, Horvātija, Islande un Grieķija. Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 12. maijā, fināls - 14. maijā. “Eirovīzija un gatavošanās tai ir aizņēmusi pilnīgi visu mūsu ikdienu. Mērķi ir augsti, tādēļ arī nežēlojam sevi un savu enerģiju. Domāju, ka pārsteigsim Eiropu ar ko Latvijai neraksturīgu,” tā grupas gatavību Eirovīzijas dziesmu konkursam raksturo basists un producents Roberts Memmēns. “Latvijai ir jāatgriežas konkursa finālā, tādēļ mēs darām visu, kas ir mūsu spēkos, lai tas šogad izdotos,” piebalso grupas saksofonists Dagnis Roziņš.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.