“Rammstein” izdod emocionāli smagu videoklipu un izziņo albumu

© Publicitātes foto

Vācu supergrupa “Rammstein” izziņojusi jaunu albumu un izdevusi tā tituldziesmu “Zeit”. Sešarpus minūtes garajam singlam tapis arī videoklips, ko cilvēkiem ar vājiem nerviem labāk neskatīties – tas ir emocionāli ļoti smags.

Dziesma “Zeit” stāsta par pārejamību, mūsu mirstību un vērtīgo, īslaicīgo laimi, ko sniedz ideāls brīdis. “Laiks, lūdzu, apstājies, apstājies/ Laiks, tam vienmēr vajadzētu turpināties / Laiks ir tik skaists, tik skaists / Ikviens zina ideālo mirkli,” skan dziesmas vārdos. Iespaidīgā “Zeit” videoklipa režisors ir aktieris un mūziķis Roberts Gvisdeks, un šī ir viņa pirmā sadarbība ar “Rammstein”.

Grupas “Rammstein” jaunais albums iznāks 29. aprīlī, un šis būs astotais Berlīnes mūziķu studijas disks. Iepriekšējais “Rammstein” veikums - albums bez nosaukuma, kas tika izdots 2019. gadā - nonāca 14 valstu topu augšgalos. Pandēmijas dēļ grupas pēdējā, pilnībā izpārdotā stadionu turneja bija jāatliek, un šo laiku “Rammstein” izmantoja, lai strādātu pie jaunā albuma. Tils Lindemans (vokāls), Pols Landers (ģitāra), Ričards Z. Kruspe (ģitāra), Fleiks (taustiņi), Olivers Rīdels (basģitāra) un Kristofs Šneiders (bungas) divus gadus strādājuši pie jaunā albuma vienpadsmit dziesmām. Grupa atkārtoti sadarbojusies ar Berlīnes producentu Olsenu Involtīni, “Zeit” ierakstīts “La Fabrique Studios”, kas atrodas Sentremī provincē Francijā. Jauno darbu plānots atrādīt arī vērienīgā turnejā pa Eiropu un Ziemeļameriku, kas iecerēta 2022. gada pavasarī un vasarā.