RECENZIJA: Avril Lavigne “Love Sux”  

© Publicitātes foto

Kanādiešu spurainā rokmeitene Avrila Lavinja (Avril Lavigne) jau sen no tīnītes platās biksēs kļuvusi par nobriedušu sievieti (pērn septembrī viņai palika 37 gadi), taču muzikālā ziņā viņa joprojām ir asa, skarba, enerģiska un diezgan neganta.

Astoņkārtējā “Grammy” balvas nominante nupat izdevusi savu pēc skaita septīto studijas albumu, kas seko 2019. gadā klajā laistajam “Head Above Water”, un ir Avrilas pirmais grupas “Blink-182” bundzinieka Trevisa Bārkera ierakstu kompānijas “DTA” paspārnē izdotais lieldarbs.

“Mūs ar Avrilu vieno sena draudzība, bet šķiet, ka viņas mūzikas fans esmu vēl ilgāk. Viņa ir patiesa “sliktā meitene” un ikona gan kā izpildītāja, gan kā autore un ar savu klātbūtni vien padara visu īpašu. [2021.] gada sākumā darbojāmies studijā un bija bezgala jautri, zināju, ka gribu viņu aicināt pievienoties “DTA” komandai. Esmu bezgala priecīgs, ka tagad viņa ir te!” pēc pirmā kopīgā singla izdošanas priecājās Bārkers.

Jāatgādina, ka Lavinjai bija tikai 15 gadu, kad viņa jau iesildīja pašu Šenaiju Tveinu, 16 gadu vecumā meitene jau izlauzās uz lielās skatuves ar savām oriģināldziesmām, savukārt 18 gadu vecumā klajā nāca viņas sensacionālais debijas albums “Let Go”. Pašlaik viņas pārdoto albumu skaits jau sniedzas pāri 40 miljoniem, bet sekotāju skaits sociālajos tīklos sen pārkāpis neticamo 100 miljonu robežu. Jaunajā albumā ir ducis kompozīciju, kuru ierakstā kā viesmūziķi piedalījušies arī Machine Gun Kelly, Blackbear, Marks Hopuss no “Blink-182”, Džons Feldmans no “Goldfinger”, arī Bārkers un citi. Kritiķu vērtējums - starp trim un četrām zvaigznēm.

PAR. Enerģisks, dzīvespriecīgs un kustīgu poproka ritmu līdz pat pašam kaulam pārpilns albums - tieši tas, kas nepieciešams šajos drūmpilnajos laikos. Labākais gabals - “Bite Me”, taču tālu neatpaliek arī vēl vairākas dziesmas, piemēram, “Love Sux”, “Avalanche” un “Break Of A Heartache”. Gluži labs ir arī kopdarbs ar atraktīvo Machine Gun Kelly dziesmā “Bois Lie”.

PRET. Kaut kur albuma noslēgumā auss pieslēdzas uz kādu patiesi efektīgu dziesmu, bet - izrādās, ka “Spotify” pa savam prātam bonusam piemeklējis “Take Me Away” no 2004. gadā izdotā albuma “Under My Skin”… Jaunā albuma lielākais trūkums ir monotonā vienveidība, taču tas nepārsteidz, ja ņem vērā, ka vienveidība ir arī “Blink-182” firmas zīme... Diez vai Bārkers ir īstais, ar kuru vajadzētu sadarboties.

Svarīgākais