RECENZIJA: Bloodywood “Rakshak”

© Publicitātes foto

Kur tikai visur, kā izrādās, nespēlē metālmūziku – pat Indijā (un indiešu valodā), kas muzikālā ziņā lielākoties saistās ar sīrupainajām melodijām Bolivudas filmās!

Grupa “Bloodywood” izveidota 2016. gadā Deli, par savu izvēlēto stilu tā sauc ņūmetālu un folkmetālu, bet ietekmes avotu vidū min tādas Rietumu blices kā “Linkin Park”, “Rage Against The Machine”, “System Of A Down”, “Alter Bridge” un “Limp Bizkit”.

Tās rindās oficiāli ietilpst trīs braši indiešu vīri Karan Katiyar (ģitāra, flauta), Jayant Bhadula (“groula” vokāls) un Raoul Kerr (repa vokāls), bet, lai šie trīs brašie indiešu vīri varētu uzspēlēt arī koncertos, viņiem talkā parasti nāk arī citi braši indiešu vīri.

“Rakshak” skaitās grupas debijas albums, lai gan viņu diskogrāfijā ir arī “Anti-Pop Vol.1” (2017) un vesela grēda ar singliem, kas vairāk attiecas uz to periodu, kad “Bloodywood” pārsvarā spēlēja pazīstamas popmelodijas līdz nepazīšanai pārvērstās ņūmetāla versijās - starp citu, tieši ar to likšanu “YouTube” šie indieši arī guva starptautisku atpazīstamību. Pašlaik “Bloodywood” jau ir sava pastāvīga (un daudzskaitlīga) fanu armija arī ārpus dzimtās zemes robežām, ko vēl vairāk kuplināja uzstāšanās prestižajā “Wacken Open Air” festivālā pirms dažiem gadiem.

PAR. Daudzi Rietumu mūzikas kritiķi visā nopietnībā prognozē, ka “Bloodywood” kļūs par pirmo starptautisko Indijas metālmūzikas topa produktu, un tam nudien ir pamats. “Bloodywood” ļoti veiksmīgi sintezē labāko, kas pieejams “Linkin Park”, “Korn” un “System Of A Down” apcirkņos, ar pašu radīto ultraspēcīgo enerģiju un indiešiem raksturīgo instrumentu skaņām, izveidojot teicamu rietumnieciski austrumniecisku smagmūzikas kokteili. “Gaddaar”, “Aaj”, “Machi Bhasad”, “Dana-Dan”, “Jee Veerey”, “Chakh Le” - variet ņemt jebkuru no šiem gabaliem un paklausīties, nenožēlosiet! Arī tekstos “Bloodywood” ir pietiekami elastīgi, skarot gan savā reģionā svarīgas sociālās tēmas, gan arī jebkuram klausītājam aktuālas problēmas. Netraucē arī dziedāšana indiešu valodā - izrādās, ka tā gluži labi “klājas virsū” tik smagiem ritmiem. Izskatās, ka te briest lieli darbi.

PRET. Pārāk daudz referenču uz pasaules smagmūzikas varenajiem. It īpaši šajā jomā ir “cietis” “Linkin Park”.

Svarīgākais