Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Krievijai liegs piedalīties šī gada Eirovīzijas konkursā

© Pixabay.com

Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU) paziņojusi, ka Krievijas priekšnesums nepiedalīsies šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursā, vēsta lms.lv.

Latvijas Televīzija nosūtījusi visu Baltijas sabiedrisko mediju aicinājumu EBU apturēt Krievijas organizāciju dalību un izslēgt Krieviju no dalības, tāpat arī Igaunija iepriekš individuāli paziņojusi, ka plāno atcelt savu dalību Eirovīzijas dziesmu konkursā, ja Krievijai tiks atļauts piedalīties, paziņojis Igaunijas

Savu nostāju 24. februāra vakarā pauda arī Latvijas pārstāvji Eirovīzijas dziesmu konkursā - grupa "Citi Zēni", ievietojot savā "Twitter" kontā vēstuli, ko nosūtījuši Eiropas Raidorganizāciju apvienībai (EBU). Ziņojumā grupa norādīja, ka Krievijas federācijas vadītāju šī brīža izmantotā agresija un ārpolitika viņiem nav pieņemama, tāpēc aicina izvērtēt Krievijas pārstāvju dalību konkursā. "Mēs ticam, ka Eirovīzija ir par mieru, izklaidi un mīlestību. Tas ir pilnīgā pretrunā ar Krievijas federācijas vadītāju šī brīža izmantoto politiku. Mūsuprāt, nav pareizi sūtīt mākslinieku uz vienu EBU valsti, kamēr citā ir izvietota armija," vēstīts ziņojumā.