Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: King Charles “All I Know Is How I Feel”

© Publicitātes foto

Pie mums vienubrīd ar koncertiem gluži kā uz darbu braukājušais britu mūziķis King Charles (īstajā vārdā Čārlzs Kosta) laidis klajā jaunu EP “All I Know Is How I Feel”, kas aizsāk minialbumu sēriju, kurā viņš plāno eksperimentēt ar dažādiem žanriem un skanējumiem.

Apskatāmais darbs ieturēts vieglā britu folka un indī stilistikā, turpinot britu dziesminieku tradīciju. Albumā iekļauti iepriekš izdotie singli “12345” un “Oh Mama”, nupat radiostacijām nodotais “All I Know Is How I Feel”, kā arī vēl viena jauna dziesma “How I Long”. “Rakstot šo minialbumu, domāju par koncertiem,” saka King Charles.

“Vēlējos, lai šīs dziesmas izklausās tā, it kā es tās izpildītu uz skatuves. Zinu, ka, veicot ierakstu pandēmijas viducī, tas izklausās pēc interesanta lēmuma, bet pēc šo dziesmu izpildīšanas novembrī Apvienotās Karalistes tūres laikā, sapratu, ka bija vērts pustoru gadu gaidīt šādus brīžus.”

King Charles tiešām plāno atsākt aktīvu koncertdarbību un martā uzsāks Eiropas tūri, kurā Latvijas klausītājiem vistuvāk pieejamie koncerti notiks 1. martā Amsterdamā un 12. martā Berlīnē. Ieskatu, ko sagaidīt no gaidāmajiem šoviem, iespējams gūt arī speciāli sagatavotā pleilistē mūzikas straumēšanas servisā “Spotify”. Jaunais minialbums ierakstīts Londonas “Eastcote Studios”, un King Charles to producējis kopā ar viņa grupas dalībnieku Niku Rodžersu, kurš ir arī apvienību “Kárryn” un “SG Lewis” mūziķis, bet gala miksu veicis Saimons Hanhārts, kurš strādājis ar Deividu Boviju un citiem labi zināmiem mūziķiem.

PAR. Vieglas, patīkamu un gaisīgu noskaņu raisošas dziesmiņas - ne par vienu no tām nav sakāms nekas īpaši slikts. Savukārt ieteicamākā… Hm. Laikam jau “Oh Mama”.

PRET. Kad King Charles laidīs klajā vēl kaut ko no savas iecerētās minialbumu sērijas, iespējams, varēs par šo viņa virzienu spriest kaut ko vairāk, bet pašlaik tā ir tikai demokasete potenciālajiem koncertu apmeklētājiem, lai atgādinātu par savu eksistenci.