RECENZIJA: Frankie Animal “Party Alone”

© Publicitātes foto

Šogad Igaunijas indīpopa grupai “Frankie Animal” aprit desmit gadi, taču tas tiek pasludināts tikai kā viens no daudzajiem iemesliem grupas svinībām – kā daudz būtiskāku notikumu “Frankie Animal” trijotne Marija Vaigla (vokāls, taustiņi), Jonass Kārnamets (ģitāra) un Jans-Kristofers Sūviks (bass) atzīmē to, ka februāra vidū klajā nācis viņu otrais studijas albums.

Tas ir kā “četri vienā”, jo albumā bez paša muzikālā materiāla iekļauta arī instrumentālā B puse, lirikas videoklipi un mūziķu komentāri. “Lai arī albuma nosaukums apkopo noskaņas un realitāti, ar ko mums visiem ir nācies saskarties pēdējo divu gadu laikā, mūzika joprojām nes sevī pozitīvismu un cerību, kas klausītājus sasniegs četros dažādos īpašos veidos,” cer grupa.

Īsumā no vēstures. Grupa izveidota 2012. gadā Tallinā. Par savu pirmo lielo uzstāšanos igauņi sauc dalību mūsu “Positivus Festival” 2014. gadā.

Pirmais albums “The Backbeat” izdots 2016. gadā, savukārt “Party Alone” zināmā mērā var saukt par visai neparastu albumu. Pirmais tā singls “Playful” iznāca jau 2019. gada vasarā, un tas ir kļuvis par “Frankie Animal” visvairāk atskaņoto dziesmu “Spotify” un radio visā valstī. Dubultais izlaidums sekoja pagājušajā gadā - tajā bija singli “Peaches” un “Honey”, kas grupai deva daudz jaunu starptautisko fanu. Bet tagad - arī pilns albums. Jāpiebilst, ka iepriekš šo igauņu grupu atzinīgi novērtējuši arī izdevumi “MTV Iggy” un “Clash Magazine”, kuri izdotos singlus raksturojuši kā “sirsnīgus un priecīgus ar fantastiskām lirikām”.

PAR. Rietumnieciski kvalitatīvi nostrādāts indīpopa darbs, arī par minēto “četri vienā” principa ieviešanu igauņiem cepuri nost - jūtams, ka par visu ir kārtīgi piedomāts! Pamata informācijas gūšanai par “Frankie Animal” albumu pietiks ar tā ievadošās dziesmas “Playful” noklausīšanos, taču kā ieteicamāko gribētos rekomendēt “Honey”. Kaut kas suģestējošs ir arī skaņdarbā “Sunrise”.

PRET. Interesanti, kā ar šāda veida muzikālo piedāvājumu “Frankie Animal” plāno tikt kaut kur tālāk?! Varbūt nemaz neplāno? Lai gan albumā ir deviņas kompozīcijas, un tas kopumā ilgst tikai knapu pusstundu, jau ap tā vidusdaļu klausīšanās procesam gribas mest mieru - pieņemama fona mūzika, taču tādas Rietumos ir daudz.

Svarīgākais