RECENZIJA: Slash “4”

© Publicitātes foto

Pats galvenais projekta “Slash featuring Myles Kennedy And The Conspirators” (tā tas dēvējams pilnā nosaukumā) zīmols, intereses piesaistes objekts un vilcējspēks nenoliedzami ir leģendārais grupas “Guns N’ Roses” ģitārists Sols Hadsons jeb Slešs, taču nedrīkst noniecināt arī vokālistu Mailsu Kenediju.

Šis vīrs ar pieraksta vietu grupā “Alter Bridge” laikam gan vienīgais spēj nodziedāt a’la “nu gluži kā Eksels Rouzs”, bet, būsim reāli, no Sleša projekta klausītāji lielākoties tāpat gaida “Guns N’ Roses 2”.

Pērn jūlijā Kenedijs izdeva savu otro soloalbumu (tas saucās “The Ides Of March”), savukārt “konspiratoru” iepriekšējais studijas albums klajā nāca 2018. gadā. Kopumā “konspiratoru” kontā nu ir jau četri albumi - bez jaunā ripuļa vēl arī “Apocalyptic Love” (2012), “World On Fire” (2014) un “Living The Dream” (2018).

Kopš iepriekšējā ripuļa izdošanas Sleša un Kenedija pavadošais sastāvs - piedodiet, bet diez vai pārējie trīs jelkad izpelnīsies pagodinošāku apzīmējumu - nav mainījies: basists Tods Kerns, ritma ģitārists Frenks Sidoris un bundzinieks Brents Fics. Vienīgā novitāte - albums izdots pavisam jaunās “Gibson Records” paspārnē.

PAR. Prestižais izdevums “Metal Hammer” šim albumam devis četras zvaigznes no piecām, topos tas arī sabija augstās vietās (Apvienotajā Karalistē un Vācijā - Top 5), līdz ar to nav iemesla apšaubīt Sleša produkcijas kvalitāti. Kārtīgs, sparīgs enerģisks roks līdz pašām saknēm ar eleganto un ne ar vienu nesajaucamo Sleša ģitāras skanējumu trumpī. Albuma noklausīšanās process paiet vienā elpas vilcienā, tāpēc pat grūti kādu gabalu izcelt īpašāk - jādomā, ka katrs te atradīs savu no citiem savu atšķirīgo favorītdziesmu. Apskatnieka Top 3: “Spirit Love”, “Call Off The Dogs” un “The River Is Rising”.

PRET. Ja vienu dziesmas no nākošās var atšķirt tikai pēc “Spotify” iespraustās reklāmas pauzes, tad īsti labi nav… Iepriekš minētais, protams, ir pārspīlējums, tomēr no šī albuma gribētos kādu gabalu, kas tā pamatīgi “norauj ķiveri”. Taču tāda te nav.

Svarīgākais