Radio dīdžejs Mārtiņš Kits rada dziesmu ar Elitas Margas vārdiem

© Publicitātes foto

Dziedātājs un dīdžejs Mārtiņš Kits „Radio Skonto” ēterā vairāk kā gadu kopā ar Polliju (tā saucot mūziķa krēmkrāsas ģitāru) dungojis populāru dziesmu fragmentus un klausītāji sacentušies to minēšanā. Mārtiņš gan nodarbojas ne tikai ar citu dziesmu dungošanu, bet arī ar savu radīšanu.

Gadu laikā ir tapušas vairākas Mārtiņa Kita dziesmas, no kurām pazīstamākās ir „Jāsatiekas”, „Rētas”, „Pa pusei kailu” un „Nepieradināts”, bet nupat klausītāju vērtējumam nodots jaunākais Mārtiņa autordarbs “Prāta robeža”, kuras vārdu autore ir “Radio Skonto” kolēģe Elita Marga.

„Vispirms bija telefona atmiņā noglabāts melodijas uzmetums, Elita uzķēra to noskaņu, un notīm pievienojās vārdi. Pamatdoma - ja pārī ir sīki vai pat lieli kašķi, tad tie nevar iznīcināt īstas jūtas, ja tādas starp abiem pastāv. Faktiski tāds mīļš lūgums pēc miera izlīgšanas,” stāsta Mārtiņš. „Ir skaidra arī videoklipa versija, kurai, noklausoties „Prāta robežu”, Jānis Streičs ļāva izmantot savas filmas [“Mans draugs nenopietns cilvēks”] fragmentus. Tas bija neizsakāmi patīkams pārsteigums, pat neticējām, ka varam uz ko tādu cerēt, bet izcilais kinorežisors vienkārši teica - labi, lai notiek!”

Dziesmas „Prāta robeža” tapšanā iesaistījies arī ģitārists un mūzikas producents Jānis Misiņš (viņa kontā arī piebalsis), savukārt basģitāru iespēlējis Mārtiņa dēls Roberts Kits.

Svarīgākais