Rīgas “Tesa” aprīļa beigās koncertā iesildīs amerikāņu „Full Of Hell”

© Publicitātes foto

30. aprīlī Tallinas kvartālā, koncertvietā „Tu jau zini kur” notiks ASV smagās mūzikas apvienības „Full Of Hell” koncerts, kuru iesildīs pašmāju „Tesa”.

Par grupu „Tesa” viss ir skaidrs - tas ir pašmāju postmetāla trio, kuru gan nevar ielikt kāda konkrēta žanra robežās un eksperimenti smagās mūzikas lauciņā ir neatņemama apvienības sastāvdaļa. Grupas pēdējais albums „Control” tika izdots 2020. gadā un sagādāja “Tesai” pašmāju mūzikas augstāko apbalvojumu - Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvu “Zelta mikrofons” par gada labāko albumu metālmūzikas kategorijā.

Savukārt „Full Of Hell” ir graindkora apvienība no Pensilvānijas, un to var pamatoti uzskatīt par vienu no šobrīd aktuālākajām konkrētā smagās mūzikas subžanra grupām.

Savu darbību „Full Of Hell” sāka 2009. gadā, un mūziķus ātri vien pamanīja prominentā smagās mūzikas ierakstu izdevniecība „Relapse Records”. Kopš grupas pirmsākumiem izdoti pieci pašu albumi un trīs sadarbības ieraksti, tajā skaitā ar leģendāro Japānas “noise” mūziķi Merzbow un “sludge” grupu „The Body”. Amerikāņi pie mums viesosies sava jaunākā albuma „Garden of Burning Apparitions” koncerttūres ietvaros.

Svarīgākais