Gada nogalē Rīgā koncertēs Tarja Turunena

© Publicitātes foto

Pēc ilgas gaidīšanas un pandēmijas dēļ pārceltiem koncertiem 21. decembrī Rīgā beidzot varēs klātienē klausīties un vērot simfometāla dīvu Tarju Turunenu.

Somiete Tarja Turunena pazīstama kā kādreizējā grupas “Nightwish” balss, bet tagad jau ilgstoši arī kā ļoti sekmīga solomāksliniece, kura līdz šim Latvijā gan nav uzstājusies.

Pirmajai tikšanās reizei viena no pazīstamākajiem Somijas soprāniem sagatavojusi īpašu Ziemassvētku programmu “Christmas Together”, kura 21. decembrī izskanēs Rīgas kultūrtelpā “Hanzas Perons”.

“Pavadījumā tikai ģitāra, čells un taustiņi, bet pāri visam fenomenālā Tarjas balss! Lai tās būtu “Feliz Navidad”, “War Is Over” vai pat “Ave Maria” - tādas šo klasisko Ziemassvētku dziesmu versijas jūs diez vai būsiet dzirdējuši,” vilina koncerta rīkotāji. Biļetes jau ir pārdošanā.

Jāatgādina, ka simfometāla un arī hārdroka jomā Tarja ir viena no spožākajām sieviešu vokāla zvaigznēm - trīs oktāvu liriskais soprāns, kura dziedāšanā skolojusies Sibeliusa akadēmijā Kuopio un Karlsrūes Mūzikas augstskolā, ir ne tikai daudzpusīga soliste, bet arī komponiste un dziesmu autore.

Svarīgākais