Elizabete Gaile izdod jaunu dziesmu, piesaka albumu un aicina uz koncertu

© Loreta Dane

Dziedātāja un dziesmu autore Elizabete Gaile laidusi klajā dziesmu “Palaid manu roku vaļā” no šā gada beigās gaidāmā albuma. Klātienē šo dziesmu un, protams, arī citas Elizabetes melodijas būs iespējams dzirdēt šo piektdien, 18. februārī, viņas koncertvakarā “M/Darbnīcā”.

Dziedātāja Elizabete Gaile jau iepriekš sevi bija pieteikusi kā interesantu un perspektīvu mūziķi, kura lielākoties darbojas indī popa lauciņā. Šo priekštatu viņa stiprinājusi arī ar jauno dziesmu “Palaid manu roku vaļā”, kas tapusi sadarbībā ar producentu Rūdolfu Macatu un mūziķi Jāni Niedru no grupas “Blue Jean Serenade”. Neskatoties uz dziesmas visai smagnējo tēmu (tās centrālais jautājums ir “cik bieži jūs domājat, ka varbūt vēl var saglābt?”), Elizabetes dziedājums un arī ritmiskais zīmējums rada gaišu un pat dzīvespriecīgu sajūtu.

“Esmu gandarīta par rezultātu un visu tapšanas procesu, kurš, jāatzīst, bija diezgan emocionāls,” stāsta Elizabete. “Kad runāju savās dziesmās par personiskiem pārdzīvojumiem, visā radīšanas procesā ir interesanti pavērot pašai sevi un savas emocijas no malas. Šajā stāstā esmu bijusi patiesa un ceru, ka šo sajūtu man izdevās nodot arī klausītājam. Dziesmas galvenais elements ir klusums starp diviem cilvēkiem, kurš ir pastāvējis pārāk ilgu laiku, lai abu attiecības spētu no jauna pastāvēt. Var mēģināt no jauna sākt vai saglābt, bet varbūt labāk ir palaist roku vaļā.”

Dziesmai tapis arī videoklips, sadarbojoties ar operatoru Zigmāru Zilgalvi, Théophile Poncet, stilisti Sintiju Selicku, producenti Loretu Danči un horeogrāfi Beāti Ievu Rozi. “Ideja par horeogrāfiju šai dziesmai man radās jau vasarā, kad atsāku iet uz dejas nodarbībām. Kopā ar horeogrāfi Beāti Ievu Rozi un visu komandu, manuprāt, ir izdevies radīt vieglu un gaistošu sajūtu, kas papildina dziesmas stāstu,” stāsta dziedātāja. Starp citu, klipā ir redzams, ka Elizabete tiešām gājusi uz dejas nodarbībām - horeogrāfijas elementi viņas izpildījumā ir viegli nolasāmi.

Svarīgākais