RECENZIJA: Ozols “Starpsezonas mīlas balādes”

© Publicitātes foto

Šīs nedēļas sākumā latvju zemi un arī visu pasauli piemeklēja Svētā Valentīna diena, kas, kā jau vienmēr, rezultējās ar sirsniņām un Amoriem sociālajos tīklos, šokolādes izstrādājumiem un citām dāvaniņām reālajā dzīvē, kā arī filmu “Titāniks” visos iespējamajos TV kanālos, tomēr bija arī dažādi pārsteigumi.

Par vienu no tiem gādāja latvju hiphopa veterāns Ozols, kurš mīlestības tēmai ķēries klāt ar nedaudz ironisku pieskārienu un sadarbībā ar ierakstu kompāniju “Sony Music” Valentīndienā izdevis minialbumu jeb EP “Starpsezonas mīlas balādes.” Kopumā šajā izdevumā ir tikai pieci skaņdarbi, turklāt ieskaitot vienu skitu, tāpēc viss šis pasākums ilgst nieka desmit minūtes. Ierakstā piedalījušies arī Kristaps Ērglis, Chris Noah, xantikvariāts, Niklāvz, Prusax, Helmuts Šteins (Katapullt), Kaspars Vizulis, Andrejs Gradinarovs, Andis Ansons un Rūdolfs Macats. “Ieraksta nosaukums daudz pasaka priekšā par to, kas tajā gaidāms,” smaida Ozols.

“Stilistiski atsevišķos skaņdarbos esmu atgriezies 80. gadu skanējumā, kas atspoguļojas arī dziesmas “Tu tikai domā par sevi” mūzikas videoklipā, kurā vienu no galvenajām lomām spēlē arī Lauris Reiniks”.

Pilnīgākam 80. gadu stilistikas “piedūrienam” tiešām ieteicams noskatīties šo videoklipu (https://youtu.be/Iz9gYrXlg0o), kas tapis sadarbībā ar režisoru Ritvaru Bluku un viņa komandu. Galvenajās lomās iejutās Ozols, Lauris Reiniks un Kristīne Čakare (visi trīs ir ekselenti savās lomās!), kā arī frīstaila slēpošanas meistari no apvienības “Skilluminati”. “Man vienmēr patīk piedalīties neparastos un arī jautros projektos, tāpēc, ilgi nedomājot, pieņēmu Ozola piedāvājumu. Mēs astoņdesmitajos bijām bērni, bet tagad varējām iejusties mūsu vecāku lomās tajā laikā. Tā bija forša pieredze un iekāpšana laika mašīnā,” priecājas Lauris Reiniks.

PAR. Ozols ir liels meistars, kurš joprojām ir spējīgs mainīties un/vai pielāgoties esošajai situācijai, lai ar jaunu sparu iesaistīties notikumos un atkal nonāktu repa dzīves epicentrā. Sadarbība ar “Sony Music”? Aiziet! Izdot kaut ko uz Valentīndienu? Lūdzu! Interesantākais gabals, protams, ir “Tu tikai domā par sevi” ar elegantajām ģitārskaņām, tomēr apskatnieks atzīmētu arī “Man vaig’ palīdzēt” ar to ievadošo skitu “TJZ”, savukārt teksta dēļ ieteicama dziesma “Amora fīlers”.

PRET. Šī minialbuma projekta piesaiste Valentīndienai automātiski un neapzināti izraisa vēlmi to neklausīties.

Svarīgākais