Uz "Eirovīziju" sūtām grupu "Citi zēni" . Vai Eiropa mūs šoreiz sapratīs?

© Ilze Zvēra/F64

Šovakar dziesmu konkursa "Supernova 2022" finālā izraudzījās Latvijas pārstāvi "Eirovīzijā". Tā ir grupa “Citi zēni” - “Eat Your Salad”

Par iespēju pārstāvēt Latviju 66. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā sacentās 11 dalībnieki.

Uzvarētājs tika noskaidrots, finālā skatītāju īsziņu un telefonbalsojuma rezultātus saskaitot kopā ar žūrijas balsojuma rezultātiem.

Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Iegūtās vietas finālā:

  1. “Citi zēni” - “Eat Your Salad”
  2. Aminata - “I'm Letting You Go”
  3. “Bujāns” - “He, She, You & Me”
  4. Miks Galvanovskis - “I'm Just A Sinner”
  5. Elīna Gluzunova - “Es pabiju tur”
  6. “Mēs jūs mīlam” - “Rich Itch”
  7. “Bermudu divstūris” - “BAD”
  8. “Inspo” - “A Happy Place”
  9. Raum - “Plans"
  10. Linda Rušeniece - “Pay My Own Bills”
  11. Miks Dukurs ar dziesmu "First Love".

Konkursa "Supernova 2022" finālā uzstājās "Inspo" ar dziesmu "A Happy Place", Aminata ar dziesmu "I'm Lettting You Go", Linda Rušeniece ar dziesmu "Pay My Own Bills", "Mēs jūs mīlam" ar dziesmu "Ritch Itch", Elīna Gluzunova ar dziesmu "Es pabiju tur", "Citi zēni" ar dziesmu "Eat Your Salad", "Bermudu divstūris" ar dziesmu "Bad", "Bujāns" ar dziesmu "He, She, You & Me", Miks Galvanovskis ar dziesmu "I’m Just a Sinner", Raum ar dziesmu "Plans" un Miks Dukurs ar dziesmu "First Love".

Izlozē noskaidrots, ka 2022.gada Eirovīzijā Latvijas dziesma izskanēs pirmajā pusfinālā 10.maijā. Tajā piedalīsies arī Albānija, Šveice, Slovēnija, Bulgārija, Moldova, Ukraina, Lietuva, Nīderlande, Norvēģija, Krievija, Portugāle, Dānija, Armēnija, Austrija, Horvātija, Islande un Grieķija. Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 12.maijā, fināls - 14.maijā.

Izklaide

Līdz ar rudens sākumu mūziķis Ralfs Eilands, kā arī radio, TV šovu vadītājs un improvizators Kaspars Breidaks, kuri kopā pazīstami kā komiķu apvienība “Mēs Jūs Mīlam”, aicina uz savu jaunāko izrādi “Mēs Jūs Mīlam: Beigas”.