“Supernovas” fināla dienā savus pārstāvjus Eirovīzijai izvēlēsies arī Igaunijā un Lietuvā

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 12. februārī, notiks Latvijas Televīzijas (LTV) dziesmu konkursa “Supernova” fināls, kurā par iespēju pārstāvēt Latviju 66. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā sacentīsies desmit dalībnieki. Interesanti, ka šajā vakarā uzvarētājus izvēlēsies visās Baltijas valstīs – fināli notiks arī Igaunijā un Lietuvā.

Rzīmēnot to, ka Baltijas valstis pārstāvjus Eirovīzijai izvēlēsies reizē, konkursa “Supernova” finālā uzstāsies viesmākslinieki no kaimiņvalstīm, pagājušā gada Eirovīzijas dziesmu konkursa dalībnieki - poproka grupa “The Roop” no Lietuvas (viņi pērn Nīderlandē ieguva augsto astoto vietu) un dziedātājs Uku Sūviste no Igaunijas (otrajā pusfinālā ieņēma 13. vietu).

“Supernova” fināls 12. februārī būs skatāms no pulksten 21.05 LTV1 un REplay.lv ēterā, bet LTV7 būs iespēja vērot tiešraidi ar surdotulkojumu.

Fināla aizkulises tiešraidē “Supernova neoficiāli” būs skatāmas LTV jauniešu platformas “16+” Youtube kanālā un sabiedrisko mediju portālā LSM. Uzreiz pēc nokāpšanas no skatuves “Supernovas” finālistiem pašiem būs iespēja iejusties “dīvāna ekspertu” lomās, atbildēt uz jautājumiem, komentēt ierakstus sociālajos tīklos, kā arī izpildīt dažādus izaicinošus uzdevumus.

Arī “Supernovas” finālā skatītāju īsziņu un telefonbalsojuma rezultātus saskaitīs kopā ar žūrijas balsojuma rezultātiem. Par savu favorītu no viena tālruņa numura varēs zvanīt un sūtīt īsziņas neierobežotā skaitā.

Uzstāšanās secība “Supernova 2022” finālā:

  1. Raum - “Plans”
  2. Linda Rušeniece - “Pay My Own Bills”
  3. “Bermudu divstūris” - “BAD”
  4. Miks Galvanovskis - “I'm Just A Sinner”
  5. “Bujāns” - “He, She, You & Me”
  6. Elīna Gluzunova - “Es pabiju tur”
  7. “Citi Zēni” - “Eat Your Salad”
  8. “Inspo” - “A Happy Place”
  9. “Mēs jūs mīlam” - “Rich Itch”
  10. Aminata - “I'm Letting You Go”

Svarīgākais