Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

VIDEO: Ņujorkā dzīvojošā Kerija Kalēja atgriežas ar spēcīgu dziesmu un spožu klipu

© Publicitātes foto

Pirms vairākiem gadiem atzinību iemantojusī grupa “Astra The 22’s” atgriezusies ar jaunu dziesmu “Gaslight”. Latvijas un ASV kopražojuma apvienības priekšgalā joprojām ir mūsu Kerija Kalēja.

Savulaik grupa “Astra The 22’s” kļuva pazīstama ar tādām dziesmām kā “Blue Venom”, “Save Me”, “Sun Up, Sun Down” un “Winter Love”, taču tad uz kādu laiku pazuda no aprites, kam par iemeslu bijusi piedzīvotā krīze grupas darbībā un sastāva maiņas. “Izejot cauri transformācijas un pārmaiņu laikam, rodas iedvesma, ko ielikt skaņās, vārdos, melodijā un kustībās. Solidarizējoties ar tiem, kuriem pārmaiņu laiks nesis jaunas atklāsmes, es ieliku tās savā jaunajā dziesmā, kas ir mans veltījums visiem, kas ir piedzīvojuši manipulatīvas attiecības,” jaunās dziesmas “Gaslight” vēstījumu skaidro grupas līdere Kerija Kalēja, kura joprojām dzīvo un strādā Ņujorkā.

“Gaslight” - tās ir attiecības, kurās viena puse ar psiholoģiskiem paņēmieniem manipulē ar otru pusi. Dziesmas mūzikas autori ir Kerija Kalēja un Michiko Egger, bet vārdus sacerējusi Kerija. Viens no producentiem ir mūsu pašu Gints Stankevičs, izdevēji - “MicRec”, dziesmas video veidots Atlantijas okeāna tajā pusē (Nick Ventura, Alice Teeple), bet montāžas autors ir Ēriks Saksons - tas viss apliecina šī projekta starptautisko statusu. Dziesma ir enerģisks un visai sparīgs gabals ar glemroka iezīmēm, arī videoklips veidots ļoti interesantā un rietumnieciskā manierē - tam ir visi priekšnoteikumi, lai “Astra The 22’s” jauno veikumu noklausītos un noskatītos.

No “Astra The 22’s” pamatkodola bez pašas Kerijas ierindā joprojām ir arī basģitāriste Bekija Silbere (abas kopā mācījušās Ņujorkas augstskolā), kā arī bundzinieks Luka Bertalja no Itālijas un Michiko Egger, kas spēlē ritma ģitāru. Grupa pastāv no 2014. gada, savas pastāvēšanas laikā tā izdevusi divus EP - “Blue Venom” un “Paris Love”. Savulaik “Astra The 22’s” ar koncertiem pabijusi arī Latvijā - spēlējuši gan rokkafejnīcā, gan Kalnciema kvartālā, gan festivālos “Laba Daba” un “Summer Sound”, uzstājusies arī Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas “Zelta mikrofons” pasniegšanas ceremonijā.

“Mums bija lielāks pārtraukums Covid-19 un ar to saistīto ierobežojumu dēļ, taču mēs pastāvīgi apmaināmies ar dažādām mūzikas vīzijām, un katrs no mums ielicis savu redzējumu arī jaunajā dziesmā “Gaslight”,” elektroniskā vēstījumā no štatiem apskatniekam pauda Kerija.

“Ideju mums ir daudz un drīz domājam atsākt muzicēt klātienē šeit, NYC, arī izdot jaunas dziesmas, un, protams, kad radīsies tāda iespēja, atkal braukt ciemos uz Latviju.”