Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē notiks alternatīvās mūzikas cikls

© Publicitātes foto

Jau pavisam drīz, 18. februārī, ar grupu „Sonntags Legion” un „Tribes Of The City” koncertu tiks atklāts muzikālais cikls „Ceļabiedri” , kurā klausītājiem dažādas alternatīvās mūzikas grupas stāstīs katra savu ceļu, apvienojot muzikālo skanējumu ar vizuālo apdari.

Alternatīvās mūzikas cikls “Ceļabiedri” risināsies atjaunotajā Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē, kur tiks ieskandināti četri dažādi koncerti, kas klausītajiem piedāvās līdzās mūziķiem izstaigāt viņu ceļus, atkal redzēties ar jau iemīļotām grupām vai iepazīt jaunas apvienības. Cikla „Ceļabiedri” galvenais vēstījums ir tāds, ka kultūrā ir dažādi ceļi, kurus izstaigāt, un tos klausītāji varēs izstaigāt kopā ar alternatīvās mūzikas grupām. “Katra no tām ir unikāla - ikvienai mūzikas apvienībai, kas piedalīsies šajā ciklā, ir stāstāms savs stāsts, ejams savs ceļš. Klausītājiem piedāvāsim izstaigāt kopā un varbūt pat atrast sev kādu jaunu ceļu, izbaudīt jaunu pieredzi. Kādam tā būs atkalredzēšanās ar iemīļotajām grupām, kādam - patīkama iepazīšanās un sākums ciešai draudzībai,” vēsta cikla autori no Ziemeļrīgas kultūras apvienības.

Cikla pirmais koncerts „Ziemas ceļš” notiks 18. februārī, kopīgā muzikālā ceļojumā dosies grupas „Sonntags Legion” un „Tribes Of The City”. Abu grupu stilistika un mūzikas radītā noskaņa ir līdzīga, bet katrai ir savs, daudzu gadu garumā noslīpēts rokraksts. Koncertu uzvedumu papildinās īpaši šim pasākumam izveidoti video mākslas darbi.

Īsumā pat grupām. Muzikālo apvienību “Sonntags Legion” veido mūziķi no latvju “underground” ainavā pazīstamajām komandām “Soundarcade”, “S.I.L.S.”, “Tesa”, “Band Versus Music” - Ģirts Strumpmanis (vokāls, ģitāra), Lauris Ābele (ģitāra), Raitis Ābele (ģitāra, mandolīna), Ivars Kalvis (bass), Jānis Burmeisters (bungas) un Madara Fogelmane (čells, vokāls). Grupas skanējumā apvienoti psihedēlijas, postgrandža, folka un kamermūzikas elementi, “Sonntags Legion” daiļradi raksturo gan trīsminūšu instrumentālas liriskās poēmas, gan vairāk nekā desmit minūšu garas metālsimfonijas ar ģitāras solo un stīgu aranžijām. Savukārt „Tribes Of The City” ir atmosfēriska šūgeiza grupa, kas kopš 2003. gada izdevusi četrus studijas ierakstus. Grupas pēdējais studijas albums “Rust and Gold” 2019. gadā ieguvis Austras balvu, kā arī ticis nominēts prestižajai Eiropas neatkarīgās mūzikas balvai “Impala”. Pēdējos gados TOTC uz skatuves “dzīvajā” var redzēt reti, tāpēc viņus dzirdēt Kokaru zālē būs vēl lielāks prieks. Pašlaik apvienību veido Sergejs Jaramišjans (ģitāra), Ksenija Sundejeva (vokāls, ģitāra), Ints Barkāns (bungas), Jānis Liepiņš (bass) un Ivars Pommers (ģitāra).

Plānots, ka “Ceļabiedru” cikla otrais koncerts Kokaru zālē notiks 1. aprīlī, un tajā uzstāsies grupas “Tesa” un “Pamirt”, trešajā koncertā 9. jūlijā uzstāsies “Eschatos” un “Zintnieks”, savukārt cikla noslēdzošais koncerts “Rudens ceļš” notiks 9. septembrī jau brīvā dabā - Mežaparka Lielās estrādes pakājē, kad klausītājiem tiks piedāvāts kāds īpašs (un apjomīgs) pārsteigums.

Svarīgākais