Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Ivo Fominu izvēlas par kovidrežīma mocekli

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Pagājušo sestdien norisinājās Latvijas Radio 2 aptauja “Muzikālā banka 2021”. Uz skatuves kāpa virkne mūziķu, kuru izpildītās dziesmas tika atzītas par pērnā gada labākajām popa un roka žanrā.

Lai fiziski tiktu līdz “Muzikālās bankas” finālšovam Daugavpilī, bija nepieciešams pārvarēt dažādas kovidbarjeras - sertifikāts par vakcināciju vai pārslimošanu un antigēna paštests pirms izbraukšanas (medijiem) vai uz vietas (radošajai un apkalpojošajai komandai), bet pēc tam - maskas, ierobežojumi sēdvietās, strikti nosacījumi par pārvietošanos aizkulisēs utt.

Uz vietas tika izdalītas arī “epidemioloģiskās drošības prasības un sociālās distancēšanās noteikumi.

Tiesa, viens “kritušais” tomēr bija - Ivo Fomins, kurš pakļuva zem šo noteikumu punkta Nr. 3, ar kuru “netiek pieļauta personu ar elpceļu infekcijas slimības pazīmēm klātbūtne”. Pasākuma izpildproducents Aigars Dinsbergs pastāstīja, ka esot dziedātājam uzreiz strikti pateicis, ka ar iesnām un sāpošu kaklu viņš Olimpiskajā centrā netiks ielaists, tāpēc acīmredzami aizsmakušajam Ivo nācās tikai attālināti sveicināt sanākušos Daugavpilī.

Tikmēr sociālie tīkl vārījās. Izrādījās, ka antivakseri bija dziedātāju izvēlējušies par savu karogu (lai gan viņš ir vakcinēts), un ar lozungiem “stulbā valdība, cilvēks pat nedrīkst aizbraukt apsveicināties ar kolēģiem” aicināja balsot par dziesmu “Tu man esi”.

Vairāk par to, kas palika aiz TV skatītāju un radioklausītāju acīm un ausīm, lasiet šeit.