Būū un Edavārdi izdod kopīgi sarakstītu potenciālo grāvēju

© Reinis Debners

Klajā laists jaunās dziedātājas Būū un repera Edavārdi kopdarbs “Kur ir mana cilts?” – abi mūziķi šogad ir plaši pārstāvēti Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas “Zelta Mikrofons” nomināciju sarakstos, un nav šaubu, ka jaunā dziesma ir kārtējais solis uz panākumiem.

Abu mūziķu radošā sadarbība sākusies dziesmu rakstīšanas nometnē “RigaLive #7”, kas notika pērn septembrī, un ko organizēja “Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports”. Dziesma “Kur ir mana cilts?” ir tipiskajā Būū kaitinoši lipīgajā popstilā, kas liek dziesmai iesēsties prātā uz visu dienu, turklāt šoreiz tā vēl bagātināta ar Edavārdi repošanas talantu, līdz ar to skaidrs, ka tai ir spēcīga radiohita potenciāls.

“Šī dziesma ir par savējiem - par savu cilti. Tiem, kas vibrē vienotās frekvencēs. Šis debijas gads man ir atvēris ļoti daudz durvju un iespēju, un arī savedis kopā ar īstajiem cilvēkiem, par ko es būšu mūžīgi pateicīga! Man apkārt tiešām sāk veidoties cilts. Kā arī man mazliet “sit ārā korķus”, ka ir iespēja šajā dziesmā spridzināt kopā ar Edavārdiem - pirmkārt, superīgu cilvēku, bet arī mākslinieku, kurš blakus vēl dažiem sava žanra grandiem palīdzēja man iemīlēt latviešu hiphopu,” stāsta Būū, īstajā vārdā Ilze Fārte. “Dziesmas “Kur ir mana cilts” pirmo versiju dzirdēju “RigaLive” nometnes noslēgumā, un jau tad šis skaņdarbs kārtīgi iekustināja visus klātesošos. Domāju, ka šo gabalu dzirdēšu Būū albumā, bet beigās pats nonācu šajā dziesmā, kas parāda, ka reizēm radošā procesa ceļi ir neizdibināmi. Lai šī dziesma ir kā jauns rituāls visiem, kuriem ir apnicis sēdēt uz vietas!” piebalso Edavārdi.

Svarīgākais