“Tautumeitām” pievienojusies Gabriela Zvaigznīte no “Radio Trio”

© Gints Ivuškāns

Grupa “Tautumeitas” šonedēļ devusies ierakstu studijā, lai pabeigtu darbu pie jaunā albuma ierakstu. Šie nav vienīgie meiteņu jaunumi – apvienībai pievienojusies dažādos projektos iepriekš manītā Gabriela Zvaigznīte.

Savulaik grupa “Tautumeitas” startēja sešu meiteņu sastāvā, pērn tā oficiāli saruka līdz piecām dalībniecēm, savukārt “Muzikālās bankas” finālšova laikā Daugavpilī bija manāmas tikai četru dziedātāju apvienībā. Izrādījās, ka šoreiz ierindā nebija Lauras Martas Līcītes (dekrētā) un Lauras Liepiņas (tagad jau uzvārdā Vārpiņa, strādā Briselē), toties uz palikšanu “Tautumeitām” pievienojusies pieredzējusī vokāliste Gabriela Zvaigznīte, ko plašāka auditorija iepazinusi pēc darbošanās “Radio Trio” sastāvā.

Šo pirmdien, 31. janvārī, “Tautumeitas” devās ierakstu studijā, lai ķertos pie sava jaunā albuma, kurš iznāks 28. februārī.

Tajā pat dienā plānots izdot arī grupas jauno singlu, kurš ierakstīts kopā ar Renāru Kauperu. Kā pastāstīja “Tautumeitu” līdere Asnate Rancāne, sadarbība abu grupu starpā sākusies “caur tikšanos “steidžos”, caur latgaliešu dziesmām, caur kopīgām vibrācijām”, kad arī “sāka raisīties radošie lidojumi - gan “Prāta Vētrai” nāca domas par kopīgām dziesmām ar mums, gan mums ar viņiem”, un “tā kā mums ir izveidojusies pamatīga, cieša draudzība, kas balstīta uz kopīgām vērtībām”. Kā zināms, šī sadarbība rezultējusies ar dziesmas “Tur, kur Dieva kamanas slīd” uzvaru Latvijas Radio 2 aptaujā “Muzikālā banka”, kā arī “Tautumeitu” dalību vēl vairākās dziesmās, kas iekļautas “Prāta Vētras” koncertfilmā “Gads bez kalendāra”.

Ar Gabrielas Zvaigznītes (attēlā otrā no kreisās) pievienošanos “Tautumeitu” jau tā spēcīgais sastāvs kļūs vokāli (un arī vizuāli) vēl pārliecinošāks.

Svarīgākais