Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“Tallinn Music Week” piesaka pirmos konferences viesus

© Publicitātes foto

Igaunijas vadošais mūzikas industrijas pasākums “Tallinn Music Week” atklājis pirmos konferences viesus, kuru vidū ir ierakstu izdevniecības “Bella Union” dibinātājs Saimons Reimonds un britpopa virziena iniciatore Džeina Sevidža, kā arī “Mute Song” direktors Deivids Makginiss.

“Tallinn Music Week” rīkotā mūzikas konference notiks no 6. līdz 7. maijam, tā ir būtisks Baltijas mūzikas industrijas pasākums un daļa no festivāla, kas pulcē pasaules līmeņa mūzikas profesionāļus. Šī gada konferences ietvaros būs iespēja tikties ar grupas “Cocteau Twins” biedru un izdevniecības “Bella Union” izpilddirektoru Saimonu Reimondu, kas tieši šogad svin izdevniecības dibināšanas 25. gadadienu. “Bella Union” ir izdevusi tādus mūziķus kā Father John Misty, “Beach House”, “Explosions in the Sky”, “Mercury Rev”, “The Flaming Lips” u.c. Starp citu, Saimons Reimonds nesen arī pats ir atgriezies pie mūzikas spēlēšanas, izveidojot duetu “Lost Horizons”. Konferences ietvaros viņš pastāstīs par savu ceļojumu mūzikas biznesā, kā arī dalīsies ar nenovērtējamiem padomiem nākamo paaudžu mūzikas talantiem.

Leģendārās sabiedrisko attiecību kompānijas “Savage & Best” līdzdibinātāja un vadītāja Džeina Sevidža tiek uzskatīta par galveno britpopa kustības ierosinātāju. Konferencē viņa prezentēs savu jauno grāmatu “Here They Come With Your Make Up On: Suede, Coming Up… And More Adventures Beyond The Wild Frontiers”, kas iznāks 12. aprīlī. Sevidža ir pārstāvējusi tādas britpopa zvaigznes kā, piemēram, “Pulp”, “The Verve”, “Elastica”, “The Auteurs” un “Menswear”, kā arī daudzus citus ietekmīgus šī laikmeta māksliniekus, tostarp “The Fall” un “The Jesus and Mary Chain”. Savukārt Kanādā dzimušais un Londonā dzīvojošais Deivids Makginiss ir uzņēmuma “Mute Song” izpilddirektors, kas ir ierakstu kompānijas “Mute” partneris. “Mute Song” ir izdevis Johana Johansona, Maksa Rihtera, “Underworld”, “Swans”, Boba Geldofa, Pītera Grīna, “Liars”, “Wire” un daudzu citu ievērojamu komponistu un mākslinieku mūziku.