Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Mārtiņš Kanters sāk darbu pie jaunu Raimonda Paula dziesmu albuma

© Publicitātes foto

Dziedātājs Mārtiņš Kanters (agrāk bija pazīstams kā Mārtiņš Ruskis) nācis klajā ar jaunu Raimonda Paula dziesmas “Balts rīts” ierakstu un video. Dziesmas pamatā ir ļoti pazīstams un tautā iemīļots Ojāra Vācieša dzejolis.

Dziesma “Balts rīts” ir pirmā no šogad gaidāmā Mārtiņa Kantera dziesmu albuma, kurā būs iekļautas 12 jaunas Raimonda Paula dziesmas ar Ojāra Vācieša, Leona Brieža un Guntara Rača vārdiem. Iepriekšējais sadarbībā ar Maestro tapušais albums “Piparmētru tēja” nāca klajā 2019. gada nogalē. “Esmu ārkārtīgi pagodināts turpināt sadarbību ar Maestro un ierakstīt viņa jaunās dziesmas. Ojāra Vācieša dzejoli “Balts rīts” pirmoreiz izdzirdēju, kad man bija seši gadi, - kāda latviešu grupa to skandēja dziesmā pa radio, un tas mani uzrunāja pat tik mazā vecumā. Nekad nedomāju, ka tas pie manis atgriezīsies šādā veidā ar Maestro radītu mūziku,” atzīstas Mārtiņš Kanters.

Dziesmas video režisors ir Kaspars Kambars, tā tapusi kādā sniegotā janvāra dienā Madonas novadā. Videoklipā būtisku lomu spēlē arī Mārtiņa kundze Žanete Kantere. “Mums paveicās ar video filmēšanu, jo paspējam notvert vienu no pēdējām aukstajām dienām janvārī. Skatoties video, tagad saprotu, ka izdarījām pareizu izvēli dodoties uz Vestienu, Kālu ezeru, jo daba tur ir īpaši skaista,” priecājas dziedātājs.