Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

VIDEO: Miks Galvanovskis izdod teicamu slavenā “House Of The Rising Sun” kaverversiju

© Publicitātes foto

Kamēr citi konkursa “Supernova” finālisti laiž klajā savu eirodziesmu videoklipus, Miks Galvanovskis, kurš kā 17. dalībnieks pēc skatītāju balsojuma ar dziesmu “I'm Just A Sinner” tika pie iespējas cīnīties par ceļazīmi uz Eirovīziju, gājis pavisam citu ceļu sevis popularizēšanai.

Miks Galvanovskis laidis klajā kaverversiju pasaulē plaši pazīstamajai dziesmai “House Of The Rising Sun” - aptuveni 16. gadsimtā tapušam folkmūzikas gabalam, kas kļuva slavens 1964. gadā, kad to savā roka versijā iespēlēja grupa “The Animals”. Tolaik tas pat ieguva apzīmējumu kā pasaulē pirmais folkroka hits. Kopš tiem laikiem to iespēlējuši daudz un dažādi mūziķi praktiski visos iespējamajos stilos, sākot no kantri dīvas Dollijas Pārtones līdz alternatīvajiem metālistiem “Five Finger Death Punch”, līdz ar to Mikam bijis īpaši grūts uzdevums, lai šajā zvaigžņotajā pulkā paliktu prātā ar kaut ko īpašu.

Taču paša Mika zemais tembrs un spēcīgi plēsonīgā balss, Reinis Briģis ar mandolīnu, perfektā čelliste Erna Daugaviete, ģitāristu tandēms Kristens Kupčs un Gunārs Toms Narbuts, kā arī bekvokālistes (Amanda Maržecka un Elīza Evalde) īsti vietā un laikā, un - lieta darīta, šī “House Of The Rising Sun” versija tiek ieskaitīta!

“Aptuveni pirms gada, iestrēdzis pandēmijas četru sienu apskāvienos, nonācu pie idejas, ka vēlos ierakstīt šo dziesmu. Visu nakti pētot interneta dzīles, secināju, ka varu tai piešķirt jaunu skanējumu un izpildīt to vēl nebijušās sajūtās un manierē. Jau pēc neilga laika kopā ar producentu Reini Briģi izveidojām aranžiju, tomēr gandrīz gadu šī dziesma bija nolikta plauktiņā,” komentē Miks Galvanovskis. Acīmredzot tagad tai beidzot pienācis īstais brīdis, lai celtu to no šī nosacītā plauktiņa dienasgaismā.