RECENZIJA: Infected Rain “Ecdysis”

© Publicitātes foto

Ieraugot Vācijas albumu topā relatīvi augstās vietās it kā nepazīstamu grupu, kuru izdevusi ļoti pazīstama izdevniecība (“Napalm Records”), kas specializējas smagās mūzikas tiražēšanā, intereses pēc sagribējās uzmest aci (un pēc tam arī ausi), kas tā ir par komandu.

Izrādījās, ka šī pie mums nebūt nav nepazīstama grupa, tikai dažs labs sklerotisks indivīds par to ir piemirsis… Tātad.

“Infected Rain” ir moldāvu alternatīvā metāla grupa, kuras galvenais zīmols un spožākā pērle ir no galvas līdz kājām notetovētā dažādas krāsas matu un “skrīmīgās” balss īpašniece Jeļena Kataraga ar skatuves vārdu Lena Scissorhands (jeb Šķērroce).

Grupa izveidota 2008. gadā Kišiņevā, tās diskogrāfijā ir čupa ar singliem, daži EP un arī albumi (pirmais bijis jau 2011. gadā). “Infected Rain” ir plaša koncertu pieredze, tostarp uzstājoties kopā ar tādiem smagās mūzikas grandiem kā “Obituary”, “Sodom”, “Katatonia” un “Behemoth”, savukārt 2019. gada decembrī moldāvi bija slaveno šveiciešu “Eluveitie” un itāļu “Lacuna Coil” iesildītāji tepat Rīgā, klubā “Melnā Piektdiena”. Moldāviem bija plānots koncerts Rīgā arī 2020. gada jūlijā, taču diemžēl nav prātā, vai dažnedažādo pandēmiju lokdaunu murgu laikā šis koncerts notika. Ietekmīgās izdevniecības “Napalm Records” paspārnē grupa nonāca pirms dažiem gadiem, 2019. gadā izdodot albumu “Endorphin”, bet šā gada 7. janvārī klajā nāca “Ecdysis”. Kopumā tajā ir ducis smagnēju dziesmu, tostarp “The Realm Of Chaos”, kas iedziedāta kopā ar Šķērroces amata māsu Heidiju Šeperdu no amerikāņu “heavy metal” grupas “Butcher Babies”.

PAR. Ja “skrīmos” un “groulos” Kataraga atgādina mūsu pašu Māru, tad melodiskajā sadaļā viņas vokāls un arī grupas mūzika meklējama vāciešiem tik ļoti tuvajā nišā, kas svārstās amplitūdā no “Guano Apes” līdz pat “Nightwish” - nav brīnums, ka moldāvi spējuši iefiltrēties tieši Vācijas tirgū. Šķiet, “Napalm Records” Austrumeiropā meklējuši grupu, kas līdzinātos Vāczemē panākumus jau guvušajai ukraiņu “Jinjer”, un zināmā mērā izdevniecībai tas arī ir izdevies. Dinamiskas, smagas, skarbas un griezīgi asas dziesmas par futūristiskām tēmām - “Infected Rain” nudien gribētos redzēt un dzirdēt “dzīvajā”! No albumā iekļautā repertuāra īpaši ieteicams noklausīties jau pieminēto “The Realm Of Chaos”, kas ir galvastiesu pārāka pār pārējiem gabaliem, taču nav ne vainas arī visam albumam kopumā. Ja kāds vēlas vizuālo priekšstatu, “Napalm Records” nupat laiduši klajā video grupas dziesmai “Longing”.

PRET. Ietērp bijušo “sovoku” (lasi: Padomju Savienību) cik smalkās drānās vien gribi (lasi: ieraksti to smalkās studijās), vilks vienalga uz mežu skatās (lasi: skan pēc Austrumeiropā radīta). Albuma nobeigumā iekļautās dziesmas “Nine, Ten” un “Postmortem Pt.2” vispār rada neizpratni.

Svarīgākais