Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Markus Riva prezentē melanholiskās noskaņās ieturētu videoklipu

© Publicitātes foto

Dziedātājs Markus Riva izdevis “cinematic” stilā veidotu videoklipu dziesmai “If You're Gonna Love Me”, ar kuru kāps uz “Supernova” skatuves konkursa pusfinālā, kas notiks 5. februārī.

Dziesma “If You're Gonna Love Me” sākotnēji radīta latviešu valodā ar nosaukumu “Ja tu mani mīli”, kas iekļauta pērn decembrī iznākušajā Markus Rivas albumā “Pazudīšu pilsētā”.

Taču dziesma iedvesmojusi radīt tās versiju arī angļu valodā. “Dziedot šo dziesmu latviešu valodā, tās sajūtas tik ļoti rezonēja, līdz sapratu, ka ar tām gribu padalīties plašākā lokā, kas sniedzas ārpus mūsu valsts robežām, un tādēļ tapa dziesma angļu valodā,” atklāj mūziķis. “Stāsts, protams, ir par mīlestību - tādu, pēc kuras ilgoties un uz kuru tiekties, kur tevi pieņem tādu, kāds tu esi. Un, ja reiz tādu izdodas piedzīvot, tad jebkuras šaubas jāatmet un tai jāļaujas. Par to ir arī dziesma - par drosmi ļauties tam, ko jūtam patiesībā.”

Dziesmas videoklips ir tapis aizvadītās nedēļas nogalē. Lai arī sākotnēji to bija paredzēts filmēt Liepājas pusē, Karostā pie jūras, vētras draudi pēdējā brīdī lika atteikties no šīs idejas. Spītējot šķēršļiem, mūziķim ir izdevies izveidot pasaulē populārajā “cinematic” stilā veidotu video stāstu, kas filmēts, braucot automašīnā pa Rīgas ielām, pie jūras Lapmežciemā un pamestas rūpnīcas telpās. “Šobrīd aiz loga valda drūms laiks, kopējais noskaņojums visā pasaulē ir sarežģīts, un, iespējams, tieši tādēļ videoklips tapis melanholiskā noskaņā - tajā mijas tumšais ar gaišo. Taču es ticu, ka pēc katra tumšā posma atkal nāks gaisma, un mīlestība viennozīmīgi ir ceļš uz to,” tā Markus Riva. Video režisors ir Pāvels Trebuhins, ar kuru kopīgi mūziķis jau ir radījis vairākus videklipus dziesmām “Man nesanāk”, “This Time” u.c.