Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Patrick Tabaks “Lost My Mind”  

© Publicitātes foto

Diezgan plašajā latvju mūzikas klāstā ik pa laikam kaut kas pasprūk garām nemanīts un jāatzīst, ka Patrika Tabaka debijas albums bija viens no tiem.

17 gadus vecā dziedātāja un dziesmu autora deviņu dziesmu kolekcijas apkopojums veikts skaņu ierakstu studijās Lielbritānijā, Zviedrijā, Kanādā, ASV, kā arī dzimtajā Latvijā.

“Albums ir par to, kas manī ir veidojies visu manu dzīvi. Tā ir mana pieredze, manas pārdomas un izjūtas par filozofiskiem un bieži vien racionāli pat neatbildamiem jautājumiem, kas ikdienā mēdz būt neērti, neiederīgi un no kuriem daudzi izvairās. Taču albuma otrajā daļā ir vairāk romantisku noskaņu, kas arī atklāj manas šī dzīves laika emocijas un pārdzīvojumus,” skaidro Patriks Tabaks.

Stilistiski “Lost My Mind” pārliecinoši ievietojams popmūzikas nišā, lai gan tajā ir jūtamas ietekmes no visdažādākajiem mūzikas stiliem, sākot no džeza un flamenko līdz pat vieglam rokam. Starp citu, Patriks Tabaks nav uzradies no nekurienes: skolotājas Valdas Tračumas vadīts, viņš jau 11 gadu vecumā esot sācis uzstāties Latvijas Nacionālajā operā un kļuvis pazīstams kā “zēns ar zelta balsi”. Nākamo četru gadu laikā viņš dziedājis duetā pat ar tādām operzvaigznēm kā Sonora Vaice un Elīna Šimkus, kā arī piedalījies vairāku operu iestudējumos, tostarp pat “Karmenā” un “Tanheizerā”. Pašlaik Patriks kopā ar dziedātāju Elizabeti Luku raksta un producē jaunas dziesmas, turklāt viņš ir galvenās lomas atveidotājs Jāņa Lūsēna jaunajā mūziklā “Zvaigznes bērns”.

PAR. No visiem aspektiem kvalitatīvs popmūzikas albums, šis puisis nelielās devās varētu būt interesants pat Rietumos - laba balss, pieprot arī ģitāras un vijoles spēli, laikam sajēdz arī producēšanas un šovindustrijas pamatprincipus utt. Ieteicamākās dziesmas - “Are You Ever Real” (nē, tas nav Markus Riva, tas ir Patriks Tabaks!) un “From Time To Time” (šo gabalu varētu virzīt uz Eirovīziju). Uzteicams ir Elizabetes Lukas otrais vokāls, kā arī ģitāras skanējums.

PRET. Ļoti bezpersoniski, ausij nav, aiz kā aizķerties. “Lost My Mind” ir angliski tipiskais popmūzikas garadarbs, kādu visā pasaulē ir simtiem un tūkstošiem, un kādus pie mums mūždien var klausīties “X Faktorā” un “Supernovā”. Latvijā viņš gan laikam ne uz ko nemērķē, jo nav te izvērsis praktiski nekādas publiskās aktivitātes. Nekas, lai neizvērš, mums par to pārdzīvot nav īpaša iemesla.