Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Punkts uz I “Svars”

© Publicitātes foto

Viens no aktīvākajiem latvju hiphopa skatuves pārstāvjiem, apvienības “Kreisais Krasts” dalībnieks, izpildītājs, autors un producents Punkts uz I jeb Ingus Šusts ar albumu “Svars”, kurš pēc skaita viņa karjerā ir jau… Jā, kurš? Pat grūti pateikt.

Pagājušās desmitgades pirmajā pusē viņš atzīmējās ar diviem albumiem “Modinātājs” un “Nekas nav par brīvu”, 2017. gadā Punkts uz I kopā ar kolēģi Cepumu izdeva minialbumu “Augšas un lejas”, taču tie pilnīgi noteikti nav viņa vienīgie lielformāta ieraksti. Albumā “Svars” kopumā iekļautas 11 kompozīcijas, kuras, laižot tautās, Punkts uz I pavadījis ar šādiem vārdiem:

“Mana personība, mana grēksūdze, mans balanss starp materiālo un garīgo pasauli, daļa no tā, kas es esmu tagad, ko es nesu, ko ņemu no un ko dodu pretī savam Visumam. Jūtos svētīts un bezgala pateicīgs par iespēju darīt savu sirdslietu šajos savādajos laikos, par cilvēkiem, kas iet ar mani vienā solī, atbalsta un tic man, tieši tāpat kā es ticu tam, ka šis ir kaut kas vairāk. Mēs kopā darīsim lielas lietas.” Ierakstā piedalījušies arī Cepums, Dj Dzee, Jānis Krūmiņš, Deniss, Edžons Pionieris, Marcways, Elfs un gan jau kāds vēl - vai nu visus var saskaitīt…

PAR. Labs, kvalitatīvs un uzrunājošs albums. “Svars” nepazudīs latvju hiphopa albumu milzīgajā klāstā, tam pilnīgi noteikti būs savi piekritēji un klausītāji - gan mūzikas, gan teksta ziņā. Apskatnieka hiphopā netrenētā auss uzķēra tādas dziesmas kā “Mīli mani” (it īpaši uzrunā teksts!), “Katru dienu” (kopā ar Jāni Krūmiņu un Pionieri), “Karma” un pilnīgi noteikti arī “Tagad” - kopdarbs ar Denisu.

PRET. Kam albumā vajadzēja tādu dziesmu kā “Starp mums”, kas varbūt domāta kā radiostacijām draudzīgāka, taču pamatīgi “lec ārā” no konteksta? Svītrojam. Ar tekstiem arī īpatnēji - dažbrīd tos par veiksmīgie nekādi nenosaukt, it īpaši tajos gadījumos, kad atkal tiek sākts cilāt laikus “kā bija toreiz”.