Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Cēsis aicina uz repera Ozola un Latvijas Radio bigbenda koncertu

© Publicitātes foto

Koncertzālē “Cēsis” 30. janvārī gaidāms interesants koncerts, kurā viens no hiphopa pamatlicējiem Latvijā Ozols uz vienas skatuves tiksies ar Latvijas Radio bigbendu, atskaņojot dziesmas no repera soloalbumiem jaunās aranžijās.

Koncertzā Cēsīs skanēs populāras dziesmas no dažādiem repera Ozola albumiem, kas izdoti kopš 2000. gadu sākuma, kad viņš sāka savas skatuves gaitas kā solomākslinieks. “Es ceru, ka koncertā klausītājiem spēsim nodot īpašu enerģiju un emocijas. Lokālais hiphops satiekas ar Latvijas Radio bigbendu… Un jūs vēl sakāt, ka brīnumi nenotiek?!” tā Ozols. Viņa dziesmas koncertā izskanēs jaunās skaņās, kuras bigbenda sastāvam aranžē pianists un komponists Ritvars Garoza.

Arī Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags uzsver šīs sadarbības unikalitāti: “Varētu likties - kas gan ir kopīgs Ozolam un bigbendam?! Taču džezam un hiphopam kopējā ir gana daudz, kaut vai tīri vēsturiski - abi žanri radušies ļoti līdzīgos apstākļos. Nereti hiphopa dziesmu pavadījumos saklausāmas džeza mūzikai raksturīgās harmonijas un ritmi, un man būtu ļoti grūti iedomāties kādu mūsdienu džeza mūziķi, kas nebūtu ietekmējies no hiphopa.”