Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

„Muzikālā banka” tuvojas saviem izšķirošajiem notikumiem

© Publicitātes foto

Vēl tikai šo nedēļu, līdz 17. janvārim, risināsies balsojums par visām 25 Latvijas Radio 2 rīkotās dziesmu aptaujas „Muzikālā banka 2021” fināla balsojumā iekļuvušajām dziesmām – pēc tam ceļu uz Daugavpili turpinās vairs 15 labākās.

Līdz nākamajai pirmdienai 25 fināla dziesmas vērtē klausītāji un “Muzikālās bankas” žūrija, bet no 18. līdz 25. janvārim balsojums turpināsies vairs tikai par 15 klausītāju iemīļotākajām dziesmām. Gada vērtīgāko dziesmu noskaidros klausītāju balsojums „Muzikālās bankas 2021” apbalvošanas ceremonijas laikā, kas notiks 29. janvārī Latvijas Radio 2 un LTV1 tiešraidē no Daugavpils Olimpiskā centra.

Šogad „Muzikālā banka” notiks jau 22. reizi. “Muzikālajā bankā 2020” par vērtīgāko dziesmu tika atzīta Intara Busuļa dziesma “Dejo vientulību”, par otru vērtīgāko kļuva “Carnival Youth” izpildītā “Vasara bez internetiem”, savukārt trešo vietu ieņēma “Triānas parka” un Igo kompozīcija “Mālos pelēkos”. “Lai gan 2021. gads pagājis dažādu ierobežojumu zīmē un kultūras dzīve bijusi izaicinoša, tomēr tas nav traucējis mūziķiem radoši izpausties. Iesniegto dziesmu daudzums un mūziķu veikums patiesi iedvesmo, un ir patiess prieks, ka šogad varēsim atkal atgriezties koncertšovā Daugavpils Olimpiskajā centrā,” tā Latvijas Radio 2 direktors Kaspars Mauriņš.

“Muzikālās bankas” dziesmas, līdztekus klausītāju balsojumam, vērtē arī neatkarīga un starptautiska žūrija, kurā piedalās dziedātāja Marija Naumova, Berlīnes Komiskās operas muzikālais vadītājs un galvenais diriģents Ainārs Rubiķis, komponists un džeza pianists Kristaps Vanadziņš, dziedātājs Jānis Strazdiņš, mūziķis un dziesmu autors Kārlis Kazāks, dziedātāja un vokālā pasniedzēja Annija Putniņa, operdziedātājs Mihails Čulpajevs, mūzikas menedžmenta kompānijas “Every Little Thing” vadītāja Guna Zučika, Zviedrijas vecākās mūzikas ierakstu kompānijas “Dead Frog Records” dibinātājs, starptautiskās tiešsaistes radio stacijas “Cashbox Radio” īpašnieks Peters Asteds, kā arī Ungārijas Neatkarīgo mūzikas izdevēju asociācijas prezidents Zolts Jegešs.

„Muzikālās bankas 2021” Top 25 (alfabēta secībā):

“Acis sāļas” - Aminata

“Asaras acīs” - Markus Riva

“Div’ svecītes” - “Jauno Jāņu Orķestris”

“Es tā jūtos” - Katō & ZeBrene

“Freona Meitene” - “Bermudu Divstūris”

“Karuseļi” - “Prāta Vētra”

“Lai top” - Olga

“Lidmašīnas režīmā” - “Astro’n’out”

“Limuzīns uz krīta” - “Citi Zēni”

“Lūdzu neaizej” - ArtifexLV un Jānis Stībelis

“Neprātīga doma” - “Laika Upe”

“Paraksts” - “Instrumenti”

“Piedošana” - “Prāta Vētra”, Dons, Intars Busulis

“Plāksteris” - “Singapūras Satīns”, pied. Samanta Tīna

“Prom” - Marta & Patrisha

“Savējais” - Lauris Reiniks & Alise Haijima

“Sākam no jauna” - Marta Ritova & Ozols

“Seko Saulei” - Andris Ērglis un Antra Stafecka

“Šamanis” - Aija Andrejeva & ZeBrene

“Tas rakstīts debesīs (Piena ceļš)” - Dons

“Tālāk jāiet” - Dārta Stepanova, pied. “Dagamba”

“Tikai romāns” - Samanta Tīna

“Tu man esi” - Ivo Fomins

“Tur, kur Dieva kamanas slīd” - “Prāta Vētra”, pied. “Tautumeitas”

“Vai” - Intars Busulis, “Abonementa orķestris”, “GG choir”