Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: LP “Churches”

© Publicitātes foto

Pirmais “Pandēmijas’2022” kritušais latvju koncertdzīvē - 19. februārī “Arēnā Rīga” plānotais Lauras Pergolicci jeb vienkārši LP koncerts, kas pārcelts uz 20. septembri.

“Diemžēl pieaugošās Covid-19 paveida izplatības dēļ februārī vēl tāda mēroga koncerti arēnās nedrīkstēs notikt, kamēr vadošo pasaules epidemiologu prognozes ļauj cerēt, ka līdz rudenim pandēmijai beidzot jābūt pārvarētai. Jāuzsver, ka uz rudeni tiek pārcelta visa saplānotā LP Eiropas koncertturneja, kurā Rīga ir tikai viens no daudziem pieturas punktiem,” tā informēja koncertaģentūra “L Tips Agency”.

Nu labi, ko darīt, kamēr mēs kopā ar pasaules epidemiologiem un viņu prognozēm sēdēsim mājās un cerēsim, ka “līdz rudenim pandēmijai beidzot jābūt pārvarētai”, tikmēr varam paklausīties LP pēc skaita sesto studijas albumu, kuram nekāda pandēmija nav skādējusi, un kurš nācis klajā decembra sākumā.

Tajā kopumā iekļautas 15 dziesmas, tostarp plašāku ievērību jau guvušie singli “Goodbye”, “The One That You Love”, “How Low Can You Go” un “One Last Time”. “Tā bija skaista pieredze. Kā iemīlēšanās. Šis albums pēc sajūtām ir kā draugs. Draugs, kas palīdzēja iziet cauri vienam no visgrūtākajiem laikiem cilvēces vēsturē un arī diezgan grūtam posmam manā personīgajā vēsturē,” par albuma tapšanu stāsta pati Laura.

PAR. Svilpošanas un arī dziedāšanas karaliene visā savā krāšņumā - apskatniekam atmiņā īpaši aizķērās dziesmas “Everybody’s Falling In Love” un “How Low Can You Go”, jāizceļ arī “One Last Time”, un kā simpātiski jeb pieminēšanas vērti ir vēl vairāki gabali, piemēram, “My Body”, “Angels” un “Can’t Let You Leave”. Subjektīvā nepatika beidzot ir pārvarēta, un tas cilvēkam, kurš tās dēļ vēl nav pabijis ne uz vienu LP koncertu Latvijā, nav maz...

PRET. Savulaik līdz nelabumam atklausītais hits “Lost On You” bija tā noriebies, ka ieklausīties LP daiļradē nebija ne mazākās vēlmes. Diemžēl arī šajā platē ir vairāki Laurai tipiskie gabali (spilgtākais piemērs - “The One That You Love”), kuri gandrīz atsit interesi par visu šo darbu. Nav skaidrs, kāpēc par albuma ievadošo dziesmu izvēlēta slābanā “When We Touch”, producentu aprēķini brīžiem ir neizskaidrojami.