Portugāļu fado dīva Kristina Branku Rīgā prezentēs jaunāko albumu

© folkworld.de

11.decembrī Kongresa namā notiks portugāļu fado dīvas Kristinas Branku (Cristina Branco) jaunākā albuma "Kronos" prezentācija.

Albuma galvenā tēma - laiks. Branku uzaicinājusi vairākus pazīstamus dziesmu tekstu autorus no Portugāles džeza, popa, roka un fado mūzikas žanriem,lai viņi piedalītos dziesmu sacerēšanā.

Tā kā daudzas kompozīcijas nelīdzinājās fado mūzikas žanram albumā iekļautas fado un citu populāru mūzikas stilu maisījums, kurā dominē pianists Rikardu Diašs.

Dziedātāja ir dzimusi 1972.gadā Almeirimas pilsētā Portugāles vidienē. Gluži kā lielākā daļa portugāļu jaunatnes, kas uzauga pēc 1974.gada revolūcijas, Branku interesējās par visu - folku, džezu, blūzu, tikai ne fado. Tā tas turpinājās līdz pat meitenes 18.dzimšanas dienai, kad viņa dāvanā no vectēva saņēma skaņuplati ar leģendārās fado dziedātājas Amālijas Rodrigišas ierakstiem. Branku apjauta visu to emociju gammu un pilnību, ko spēja sniegt fado balss, dzejas un mūzikas savienība, un nopietni ķērās pie vokālajām studijām, kā arī pievērsās jaunajam izaicinājumam.

Pirmo reizi uz skatuves dziedātāja kāpa kādā Holandes klubā. Viņa ieguva negaidītu un pēkšņu slavu ar albumu "Cristina Branco in Holland", kas tolaik tika izdots Holandē, vēlāk arī Francijā, izdevniecībā "Universal Classic France".

Izklaide

Pie klausītājiem aizceļojis “Latvijas romantisko huligānu, dzīvesprieka un pozitīvo emociju vairotāju” (tā viņus piesaka šīs grupas PR komanda) “Crazy Dolls” jaunākais veikums -  dziesma “Koferi”.