RECENZIJA: Sting “The Bridge”

© Publicitātes foto

Cerams, ka šā gada 5. martā pēc vienreiz jau atcelta koncerta “Arēnā Rīga” beidzot uzstāsies slavenais Stings, ar kura koncertiem šis pandēmijas laiks izspēlējis teju tikpat ļaunu joku, kā ar pašmāju meistara Ainara Mielava 60 gadu jubilejas koncertiem.

Jāatgādina, ka Stings mums gribēja atrādīt savu koncertprogrammu “My Songs”, kura ar milzu panākumiem Amerikā un citviet Eiropā apceļoja pasauli jau līdz sākās globālā Covid-19 pandēmija, bet tā ir ievilkusies līdz tādai pakāpei, ka nu viņš varētu likt galdā jau savā jaunākajā albumā “The Bridge” iekļauto skaņu materiālu.

Globālās pandēmijas gadā Stings ierakstījis savu pēc skaita piecpadsmito studijas albumu, kas, pēc mūziķa vārdiem, palīdzējis saglabāt izturību šajā sarežģītajā laikā.

Jaunais albums “demonstrē Stinga daudzveidīgo dziesmu rakstīšanas procesu, kā arī atklāj pārdomas par personīgajiem zaudējumiem, nošķirtību, grūtībām, pastāvošo sociālo un politisko nemieru,” informē izdevēji. Jāatgādina, ka savas karjeras laikā Stings (īstajā vārdā Gordons Metjū Tomass Samners) ir saņēmis 17 “Grammy” balvas, divas “Brit Awards”, “Zelta Globusu” un “Emmy”, četras “Oskara” nominācijas, “Billboard” žurnāla “Gadsimta balvu”; pārdevis vairāk kā 100 miljonus albumu kopiju gan kā leģendārās grupas “The Police” dalībnieks, gan kā solo mākslinieks utt., u.t.jpr. Taču labi - kurš gan nezina, kas ir Stings.

PAR. Patīkams un neuzbāzīgs albums, kas rada pacilātu noskaņojumu jau ar pirmajām divām tā kompozīcijām “Rushing Water” un “If It’s Love”, bet turpina ar vēl virkni simpātiskiem gabaliem, piemēram, “The Book Of Number” un “The Hills On The Border”, arī “(Sittin’ On) The Dock Of The Bay”. Ar Stingu kaut kā dīvaini - kad globālās norises pasaulē ritēja relatīvi normālu gaitu, viņa programmas dažkārt bija saturiski smagnējas, bet šobrīd, kad viņš “atklāj pārdomas par personīgajiem zaudējumiem, nošķirtību, grūtībām, pastāvošo sociālo un politisko nemieru”, dziesmu noskaņa ir gandrīz pavisam pretēja.

PRET. Ja uz pazīstamu Stinga hitu remiksiem bāzētā programma “My Song” ir ļoti interesanta un klausītājiem viegli uztverama, tad grūti pat iedomāties, kas notiks, ja/kad to atšķaidīs ar “The Bridge” materiālu - šķiet, nekas labs, taču varbūt tas nemaz netiks darīts. Albumā ir vairākas dziesmas, kuras vairāk par vienu reizi dzirdēt nav vēlmes.

Svarīgākais