Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Lorete Medne “Desmit reizes par viņu”

© Publicitātes foto

Ar Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai “Zelta Mikrofons” iesniegto debitantes Loretes Mednes darbu žūrijai radās problēmas – kura žanrā nominācijā to ievietot?!

Beigu galā albums nonāca indī un alternatīvās mūzikas kategorijā, kas laikam tam arī ir tuvākā, lai gan tajā ir elementi arī no džeza un popa. Lorete ir profesionāli izglītota mūziķe un pati savu dziesmu autore, kas jau vairāk nekā desmit gadus aktīvi koncertē, bet plašākai auditorijai atrādījās Jāņa Šipkēvica projekta “Nepāriet” albuma “Lūk” ierakstā (dziesma “Rūpam”). Epizodiski manīta arī citos projektos, bet apjomīgākais pasākums - Aijas Vītoliņas un “Tango Sin Quinto” sastāvam sarakstītie desmit skaņdarbi. Mūziķes debijas albumā ir desmit kompozīcijas, kas sacerētas laika posmā no 2011. - 2017. gadam, un tajās atspoguļots šajā laikā piedzīvotais.

Albums ierakstīts kopā ar Ritvaru Garozu (taustiņi), Kristianu Priekuli (bass, kontrabass) un Arti Orubu (bungas, perkusijas), piedaloties arī Artūram Gailim (alts), Jānim Ivuškānam (trompete) un Artūram Hrustaļovam (trombons). Loretai jau zināmi arī tālākie plāni - ierakstītas dziesmas “Vērtslieta”, “Ieelpo viegli” un “Nemodini manus tauriņus”, kas būs kā debijas albuma pielikums “Un vēl nedaudz” 2022. gada martā.

PAR. Patīkams un simpātisks albums, vieglā un nepiespiestā izpildījuma manierē. “Desmit reizes par viņu” dziesmas burbuļo klausītājam pāri kā patīkama un silta ūdens šalts, ik pa laikam liekot saausīties uz kādu īpaši tīkamu burbuļojumu, tas ir, dziesmu. Piemēram, apskatnieka vērtējumā īpaši uzklausāmas ir Alises Jostes garā ieturētā “Viņa”, džezīgi popsīgā “Kurš?”, liriskā “Viņš” un eleganti stilīgā “Tikai tu pats”. Un vēl - slavējami, ka mūziķe vēlējusies savu darbu nostrādāt pēc pašas labākās sirdsapziņas, tāpēc nav žēlojusi laiku un naudu arī CD un tā noformējuma izstrādei (albuma dizains - Renāte Kloviņa) - diskam ir pievienota kārtīga grāmata, kurā ir foto un dziesmu teksti.

PRET. Lai gan viss ir kārtībā, kaut kā te tomēr pietrūkst. Varbūt spilgtuma? Noklausoties albumu, neviļus gribas tam kādu turpinājumu, lai par šīs dziedātājas daiļradi rastos pilnīgāks priekšstats.