Kaspars Zemītis kopā ar sievu un Kauperu iespēlē jaunu dziesmu

© Publicitātes foto

14. februārī Mūzikas namā “Daile” ģitārists Kaspars Zemītis plāno pirmatskaņot savu jauno koncertprogrammu “Motīvs balsij un ģitārai”. Klausītāji jau tagad var noklausīties un noskatīties pirmo albumā iekļauto dziesmu “Viegli”, Renāra Kaupera un Andas Zemītes izpildījumā.

Par dziesmas “Viegli” tapšanu stāsot, Kaspars Zemītis teic, ka “dzejolis uz mani skatījās un ļoti ātri atnāca melodija, noskaņa. Dziesma ilgi bija tikai uz papīra, mana sieviņa Anda teica - es gribu to dziedāt, būs skaisti! Kompaktā dzejas forma prasīja dubultu izvedumu un es nolēmu - tas būs duets. Paši svarīgākie vārdi - “Nesaki man, ka grūti laiki / Pasaulei patīk, ka viegli iet / Pieliec man roku mazliet.” Lielākais pārsteigums dziesmā ir tieši Kaspara sieva Anda - nebija ne jausmas, ka viņa tik skaisti dzied! Šai dziesmai sadarbībā ar “KameraZ” filmēšanas komandu - Kaspara Zemīša dēlu operatoru Kārli Zemīti, operatoru Aleksandru Okonovu un video režisori Unu Cekuli - tapis arī video.

Ja par 14. februārī, Kaspara Zemīša dzimšanas dienā, Mūzikas namā “Daile” plānoto koncertu, tad tas solās būt ļoti iespaidīgs - piedalīsies Intars Busulis, Kaspars Znotiņš, Rēzija Kalniņa, Renārs Kaupers, Elza Rozentāle, Daumants Kalniņš un arī Kaspara ģimene. “Dziesmas rakstīt mani iedvesmojusi dzeja un sadarbība ar lieliskiem cilvēkiem. Rēzija Kalniņa mani iepazīstināja ar Rudītes Losānes sievišķīgo un ticības pilno poēziju, Kaspars Znotiņš - ar Ulda Leinerta, Pētera Brūvera, Jura Kunnosa un Ulda Bērziņa bohēmiski filozofisko trakumu, Alfrēds Krūklis vienkārši - no mazas grāmatiņas plauktā. Valdis Atāls man piezvanīja, bet dziesmu ar Imanta Ziedoņa vārdiem iedzīvināja mana sieviņa Anda. Un kā nu bez tautasdziesmas vārdiem un “Esi man blakus” - dziesmas, kuras teksts radās sarunās ar Renāru Kauperu, manu ģimeni un nometnes “Labadaba” dalībniekiem. Leona Brieža dzeju tuvu man padarīja laime pazīt šo patīkamo, laipno un cilvēcīgo personību. Tā nu radies “Motīvs balsij un ģitārai” - daļiņa no manas dzīves,” par jauno programmu, kas tiks izdota arī albumā, stāsta Kaspars Zemītis.

Svarīgākais