Mītiskais ZeBrene savām dueta partnerēm piepulcē Fredi un izdod smieklīgu videoklipu

© p

Jaunu dziesmu “Gadu mija” izdevis ar pāris singliem jau iepazītais mūziķis ZeBrene, kurš šoreiz nav apstājies pie dueta, bet iedziedājis singlu kopā ar vēl trijiem citiem Latvijā populāriem mūziķiem – Aiju Andrejevu, Kato un Fredi.

Līdz šim ZeBrene bija izdevis singlus duetos ar Aiju Andrejevu un Kato (Anna Zankovska), bet nu abām dāmām piepulcinājis kolorīto Andri Freidenfeldu jeb Fredi. “Šajā dziesmā gribējās piesaistīt kādu, kurš vēl ar humoru ir uz “tu”. Par to domājot, tapa skaidrs - kurš gan vēl labāk ar to asociējas pašmāju mūzikā, ja ne Andris Freidenfelds?! Domāts - darīts! Liels prieks par to, ka Andris piekrita šai sadarbībai, kā arī pats iesaistījās sava pantiņa teksta uzrakstīšanā. Nekļūdījāmies! Gribējām dziesmas pēdējā pantā Snoop Dogg tēlu, bet sanāca Džeimsa Bonda stilā,” skaidro dziesmas autors ZeBrene. “Jau vairākus gadus mani vajā vārds “neko”. Tas figurēja “Labvēlīgā Tipa” dziesmā “Frāzes” un tagad atkal... Bet, ja nopietni, ļoti patika ielekt šajā raibajā kompānijā. Un tas jau bija “kaut kas”! Cerams, nākotnē būšu kopā ar “kaut ko”,” tā Fredis.

Dziesmā “Gadu mija” nekas nav apslēpts, viss ir tieši tā, kā tas izklausās, jo tā ir par lielajām vēlmēm un cerībām - par to, kādas apņemšanās izvirzām, ko vēlamies sasniegt Jaunajā gadā. “Visi visu laiku kaut ko ļoti cītīgi apņemas, lai to sasniegtu Jaungadā, bet pārsvarā viss paliek tieši tāpat, kā bijis līdz šim. Viss ļoti vienkārši. Šī dziesma man tapa jau pirms gada, kad pāris dienas pirms Vecgada vakara es domāju par to, kas ir tās lielās apņemšanās, un pavisam dabīgi, par to domājot, radās dziesma. Protams, ar humoru, bet patiesībā - mēs taču katru gadu to visu piedzīvojam atkal un atkal no jauna,” stāsta ZeBrene.

Dziesmai tapis arī jautrs un interesants videoklips. “Tas ir liriku video, bet ar mūsu visu piedalīšanos - esam kā animētas sejas un iejūtamies rasola tēlā. Pavisam vienkārši, jo mūs ar to var asociēt. Esam dziedātāju kokteilis - rasola sastāvdaļas, bet šī dziesma ir kā majonēze, kas tās visas savieno,” skaidro ZeBrene.

Izklaide

Andrejs Osokins šoruden piedāvās jaunu latviešu klaviermūzikas komponistiem veltītu koncertprogrammu “No Vaska līdz Vītolam. Latviešu klaviermūzikas dižgari”. Tās pirmatskaņojums izskanēs 22. septembrī Ventspilī, bet pēc tam koncerti būs arī Siguldā, Aizkrauklē, Ulbrokā, Ogrē un citviet.

Svarīgākais