Katrīna Gupalo ar īsfilmas pirmizrādi piesaka jaunu albumu

© Publicitātes foto

Sava dzīvesbiedra Andreja Osokina dzimšanas dienā, 19. decembrī, kinoteātrī “Splendid Palace” pēc koncertizrādes “100 gadi ar Piafu” Katrīna Gupalo prezentēja franču dziedātājas Edītes Piafas dziesmu “La Vie en Rose” mūsdienu versijā.

Dziesma “La Vie en Rose” ir pirmais singls no Katrīnas Gupalo pavasarī gaidāmā albuma “For Men”, kura muzikālo materiālu papildina mistiski krāšņa režisores Jekaterinas Lanskajas īsfilma “Le rêve d'une sirène” (“Nāriņas sapnis”).

Jekaterina Lanskaja ir neskaitāmu video darbu autore. Līdzās veiksmīgai režisores karjerai viņa kļuvusi par vērienīgu kultūras projektu producenti Latvijā. Šajā īsfilmā piecu minūšu garumā režisore vēlējusies izstāstīt nāras un vampīra mīlestības stāstu, kas dumpojas pret garlaicību, pārsātinājumu, vientulību un balansē uz mīlestības un nāves robežas. “Ar šo darbu es vēlējos pārsteigt Edīti Piafu. Daudzos īsfilmas kadros ir atsauces uz slavenu holandiešu mākslinieku darbu stilistiku. Zivs, nāriņas zelts, smaragda krāsa - tā ir mazo holandiešu darbu simbolika un koloristika. Lai radītu nepieciešamo noskaņu masu skatos - nāriņas sapņu sirrealitāti bārā ar tehno tēmu -, man pašai nācās tērpties kostīmā un iedvesmot aktierus,” atzīstas Lanskaja.

Īsfilma filmēta Jūrmalā, lielākoties skaistajā Kristapa Morberga ģimenes villā, kas ir izsmalcināts neogotiskās koka arhitektūras piemineklis ar grezniem griestu gleznojumiem, kamīniem, vitrāžām un citām vēsturiskām detaļām, kas video rada īpašu noskaņu. Īsfilmā redzami arī Dramaturgu teātra aktieri un mūziķu draugi. Gan dziesmas audio versijā, gan arī īsfilmā nozīmīga loma ir mūziķim Germanam Superfinam. “Tā kā Germans ir ne tikai lielisks dziedātājs, dziesmu autors un trombonists, bet arī izteiksmīga un ekspresīva personība, uzrunāju viņu piedalīties gan dziesmas ierakstā, gan īsfilmā. Mūsu “La Vie en Rose” versijā ir ne tikai Edītes Piafas skaistā un, iespējams, arī vissaldākā mīlestības melodija, kāda jebkad ir radīta, bet arī pilnīgi negaidīts pavērsiens dziesmas attīstībā, kur maigais sapnis pārvēršas nevaldāmā vampīru reivā, turklāt vāciski,” intrigu par īsfilmā redzamo vieš Katrīna Gupalo.

Izklaide

Šo piektdien, 18. oktobrī, “Palladiumā” ar vērienīgu koncertu uzstāsies grupa “Carnival Youth”, svinot sava debijas albuma “No Clouds Allowed” desmit gadu jubileju. Noskaidrota arī koncerta iesildītāja.

Svarīgākais