RECENZIJA: Motorhead “Everything Louder Forever”

© Publicitātes foto

24. decembrī leģendārajam Aienam Frēzeram Kilmisteram jeb vienkārši Lemijam apritētu 76 gadi, un viņa harizmātiskais tēls šķita tik nemirstīgs, ka joprojām neticas, ka Lemijs tomēr ir devies citos smagā rokenrola laukos – jāatgādina, ka viņš mira 2015. gada 28. decembrī, četras dienas pēc savas 70. jubilejas. Ar to, protams, nomira arī grupa “Motorhead”, jo Lemiju aizstāt nevarēs neviens un nekad.

Savā 40 gadus ilgajā karjerā “Motorhead” aiz sevis atstāja 22 studijas albumus, desmit koncertniekus un duci labāko dziesmu izlašu, taču bija pamatotas aizdomas, ka izdevēji centīsies “uzvārīties” arī pēc Lemija nāves (starp citu, pirms pāris gadiem nomira arī “Motorhead” sākotnējā sastāva ģitārists Lerijs Voliss, bet jau iepriekš mūžībā bija devušies “zelta sastāva” laiku ģitārists Edijs Klārks un bundzinieks Fils Teilors), izdodot aizvien jaunus un jaunus albumus.

Par laimi, vismaz pagaidām tik traki nav - iznākuši pāris tā saucamie “bokseti” un trīs koncertnieki (no tiem divi šogad), kā arī divas labāko dziesmu kompilācijas, no kurām viena pavisam nesen, 29. oktobrī.

Tā pieejama visdažādākajos veidos: CD, dubultdiskā, dubultajā platē, četrās LP utt., kuros dziesmu skaits svārstās no 20 līdz 42. Fanu nostaļģiskās sajūtas pēc “Motorhead” ir saglabājušās tik noturīgas, ka šī izlase Vācijas albumu topā bija uzlidojusi līdz augstajai sestajai pozīcijai. Ko lai te saka - Lemijs mūžam dzīvs!

PAR. Apskatniekam ietrāpījās “Spotify” piedāvājums ar 20 dziesmām vairāk nekā stundas garumā, un te nu viss ir absolūtākajā kārtībā - izlase tiek iesākta ar “Ace Of Spades” (bet protams!), turpināta ar “Overkill” un arī tālāk viss iet kā pēc notīm (vai kā smērēts u.tml.): “Killed By Death”, “In The Name Of Tragedy”, “Bomber”, “Iron Fist”, “Orgasmatron”, “No Class”, “Stone Dead Forever”, “Rock Out”, “We Are Motorhead”, “Dirty Love”, “Smiling Like A Killer”, “Shine” utt. ar “God Save The Queen” un “Overnight Sensations” izlases nobeigumā.

PRET. Droši vien katram “Motorhead” daiļrades cienītājam šeit kādas dziesmas tomēr pietrūks - piemēram, apskatniekam būtu bijusi vēlme pēc 1987. gada albumu ievadošās dziesmas “Rock’N’Roll”, - bet Lemijam labu gabalu ir pārpārēm, taču visus nesabāzt pat dubultdiskā un/vai četrās platēs.

Svarīgākais