Ziemassvētku laikā Mazajā ģildē skanēs baroks un alternatīvā mūzika

© Publicitātes foto

Mazā Ģilde gada nogalē piedāvā koncertus dažādām gaumēm - 19. decembrī notiks senās mūzikas koncerts “Iz pasaules radīšanas. Rebela Les Élémens”, kurā muzicēs baroka mūzikas profesionāļi, savukārt 26. decembrī izskanēs Otro Ziemassvētku koncerts “No jāņtārpiņiem līdz zvaigznēm”, kurā piedalīsies Sniedze Prauliņa ar grupu “Juuk”.

19. decembrī Ceturtās adventes koncertā “Iz pasaules radīšanas. Rebela Les Élémens” klausītājiem būs iespēja aizceļot uz 18. gadsimta Franciju, klausoties Žana-Ferī Rebela vienu no visu laiku savdabīgākajiem opusiem “Les Élémens”. Tam laikam netipiskiem, disonējošiem un novatoriskiem mūzikas izteiksmes līdzekļiem, kas apvienoti ar franču deju stilu, komponists atspoguļo pasaules radīšanu - no haosa līdz laicīgām galminieku izklaidēm. Koncertu papildinās komponista Žana - Filipa Ramo fragmenti no baletoperas “Les Indes Galantes”, kuras ārijas uzticētas spožajām latviešu senās mūzikas solistēm - soprāniem Ievai Sumejai un Montai Martinsonei. Koncertā piedalīsies baroka mūzikas profesionāļi - baroka orķestris “Collegium Musicum Riga” un diriģents Māris Kupčs.

Savukārt 26. decembrī Sniedze Prauliņa ar grupu “Juuk” piedāvās Ziemas saulgriežu laikam piemērotu alternatīvu koncertu “No jāņtārpiņiem līdz zvaigznēm”, kurā mīsies viduslaiku, gotikas, bērnu, pasaku un Amerikas blūzu mūzikas žanri, radot košu un svētsvinīgu atmosfēru. Tiks atskaņotas gan Sniedzes oriģināldziesmas solo izpildījumā, gan arī grupas “Juuk” repertuārs. “Ziemassvētku tematikas un vēstures līkločus pārdzīvojušās dziesmas saliedēs un priecēs ik vienu no ziemas stinguma nogurušu dvēseli,” sola koncerta organizatori.

Ieeja koncertos ar bezmaksas ielūgumiem, kas pieejami “Biļešu Paradīze” kasēs, uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu. Koncertus būs iespējams skatīties arī tiešraidē Mazās Ģildes mājas lapā un “Facebook” lapā.

Svarīgākais