“Tautumeitas” laiž klajā jaunu dziesmu un izsludina lielkoncertu Skultes ostā  

© Publicitātes foto

Etno mūzikas grupa “Tautumeitas” klausītāju vērtējumam nodevusi savu jauno singlu ar nosaukumu “Guli guli”. Līdz ar šo dziesmu grupa aicina uz savu vienīgo vasaras lielkoncertu “Skrejceļš”, kas notiks 26. augustā Skultes ostā, Saulkrastos.

Dziesma “Guli guli” vēsta par kādu šim ziemīgajam laikam visiem zināmu lietu un saprotamām sajūtām - proti, šo brīdi, kad, ja vien būtu tāda iespēja, varētu nekāpt no laukā no gultas un pārlaist ziemu saldā miegā, taču ir kas tāds, kas mūs iekšā urda un mudina neļauties slinkumam. “Tie ir svētki, kas tuvojas, darbi, kas jāiespēj, mīļie, kas jāsatiek un domas, kas jāsakopo, jo tūliņ taču noslēgsies vecais gads un klāt jau jaunais. Tad nu, lai ar šo dziesmu ķekatas ienāk jūsmājās un aprauga padarītos darbus, kā arī atnes svētību, veiksmi un jaudu jaunajam gadam!” skaidro singla mūzikas autore Asnate Rancāne.

Asnatei atkal padevies ritmisks un enerģisks gabals, kurš ieturēts “jaunāko laiku “Tautumeitu”” stilā, taču savus klausītājus pilnīgi noteikti nepievils. Dziesmas studijas producents ir Reinis Sējāns, teksta video režisors - Helmuts Bondars, bet videoklipā redzamo masku autori - “Tradition Interpretation” un Asnate Rancāne. Arī klipu ir vērts noskatīties - sniegots, krāsains un jautrs.

Līdz ar “Guli guli” nodošanu klausītājiem izsludināts arī vienīgais grupas “Tautumeitas” nākamās vasaras lielkoncerts ar nosaukumu “Skrejceļš”, kas norisināsies 26. augustā Skultes ostā, Saulkrastos. “Drīzumā gaidāmais grupas albums un līdz šim klajā nākušie singli ir vēstnesis nebēdnīgai brīvībai, iedvesmai un radošam sprādzienam, kas grupas iekšienē ir briedis jau kādu laiku,” vēsta grupas PR nometne. Plānots, ka lielkoncertā izskanēs “Tautumeitu” jaunā albuma dziesmas, kas top sadarbībā gan ar Reini, gan zviedru producentu Povelu Olssonu, kurš savukārt ienesis pavisam jaunas vēsmas “Tautumeitu” skanējumā. Protams, neizpaliks tautā jau iemīļotās dziesmas no grupas debijas albuma. Koncerta apmeklētājus priecēs arī viesmākslinieki, ar kuriem grupai izveidojusies radoša un sirsnīga sadarbība, kā arī iesildītāji, tiek solīti arī īpaši šova elementi, lai vakars klātesošajiem būtu atmiņā paliekošs.

Nav jābrīnās par koncerta norises vietas izvēli, jo Saulkrasti dažām grupas dalībniecēm (arī Asnatei) ir kļuvuši par mājām, tāpēc grupa priecājas, ka lielkoncerts notiks pavisam īpašā vietā. Skultes osta ikdienā ir slēgta teritorija, kur notiek kuģu būvniecība, aktīvs kūdras un kokmateriālu eksports, tāpēc kuģi kursē nepārtraukti. Koncerts tur notiks pirmo reizi un tā apmeklētājiem būs iespēja iepazīt maģisko ostas teritoriju un piedzīvot fantastisku festivāla atmosfēru.

Svarīgākais