RECENZIJA: Bullet For My Valentine “Bullet For My Valentine”

© Publicitātes foto

Britu metālmūzikas apvienība „Bullet For My Valentine” kaut kādā ziņā ir fenomens, taču ne jau tāpēc, ka tā spēlētu kaut ko neatkārtojamu un unikālu, bet tāpēc, ka tai ar savu dīvaino metālkora paveidu diez vai vajadzētu atrasties topos, taču “BFMV” tur ir, turklāt ļoti augstās vietās.

Tostarp arī ar savu jaunāko studijas albumu, kas pēc skaita ir jau septītais šo velsiešu diskogrāfijā. “Savas darbības sākumposmā ietekmējušies no tādiem grandiem kā “Metallica”, “Slayer” un “Iron Maiden”, laika gaitā kvartets paplašinājuši metālmūzikas žanra robežas līdz tādam paveidam, kas iet pie sirds plašam interesentu lokam,” teikts par šo apvienību. Šis paveids ir alternatīvā metāla un metālkora krustojums.

No sākotnējā sastāva ierindā joprojām ir Mets Taks (vokāls, ģitāra) un Maikls Pedžets jeb vienkārši Pedžs (ģitāra), savukārt abi pārējie te parādījušies pēdējā piecgadē - Džeimss Matiass (bass) un Džeisons Boulds (bungas). Jāatgādina, ka 2019. gada aprīlī grupa uzstājās koncertzālē “Palladium”, atstājot visnotaļ labu iespaidu.

PAR. Prestižais izdevums “Kerrang!” šim albumam devis četras zvaigznes - ar to vien ir gana, lai par to ieinteresētos. Jau pirms albuma klajā nākšanas Mets Taks brīdināja (vai pat draudēja), ka tas būs krietni smagāks nekā iepriekšējie “BFMV” darbi: “Ģitāru rifi ir graujoši, vokāls par 60% būs agresīvs un tikai par 40% - tīrais, bet tās ir proporcijas, kādās nekad iepriekš neesam strādājuši. Tas ir ļoti smags, ļoti tehnisks.” Un Taks nav melojis, jaunais albums tiešām pārsteidz ar savu smagnējību - nikni, enerģiski un līdz kaulam agresīvi. Savā jaunajā skaņu materiālā “BFMV” ieved jau ar pirmajiem diviem gabaliem “Parasite” un “Knive”, sak, ja šos izturēsiet, tad klausieties tālāk! Bet tālāk klausoties, var atrast tādas kompozīcijas kā, piemēram, fatālā “My Reverie”, ar dievīgajām ģitārpartijām apveltītā “Shatter” un metāliski elegantā “Paralysed”. Ar kaut ko tas viss mazliet atgādina grupu “Adema”, kas jau ir kompliments.

PRET. Diezgan riskants gājiens. Ja Taks min vokālās proporcijas 60:40%, tad uz ausi liekas, ka tās varētu būt pat 80:20%, turklāt attiecīgs sadalījums ir arī metālkora pārsvarā pār melodisko alternatīvo metālu - vai “BFMV” faniem tas ilgtermiņā ies pie sirds? Diez vai. Turklāt šo desmit dziesmu starpā tikai ar lielu piespiešanos var atrast tādas, ko īpaši izcelt, līdz ar to neviens gabals īpaši prātā arī nepaliek. Spēlēt smagi un agresīvi arī ir jāmāk.

Svarīgākais