“Triānas Parks” publisko muzikālu triptihu no trīs savstarpēji saistītiem klipiem

© Aleksandra Vdovenko

Grupa “Triānas Parks” laidusi klajā triptihu “Domu raksti”, kuru veido trīs savstarpēji saistīti dziesmu videoklipi - “Ārpusē”, “Skaties un mācies” un “Pastorāle”, atspoguļojot grupas izjūtas par aktuālo laiku.

“Ar triptihu “Domu raksti” grupa “Triānas Parks” turpina iesākto ceļu, kas iesākts ar albumiem “11” un “Kompozīcijas” - aktuālā laika radītās izjūtas par Latviju un būšanu latviešiem, izstāstot tās caur grupai labi pazīstamo popmūzikas prizmu. 2021. gads grupai “Triānas Parks” ir bijis pārdomām bagāts un izaicinošs meklēt jaunus izteiksmes formātus,” tā šo darbu piesaka Agneses Roznieces & Co sabiedrisko attiecību komanda.

Subjektīvi vērtējot, šīs trīs dziesmas stilistiski neiet kopā nu nekādi - laikam jāzina Agneses izjūtas un/vai jāiejūtas viņas ādā, lai šo triptihu uztvertu kā vienotu ciklu. Taču katrai dziesmai vai vismaz tās videoklipam ir kāds skaistums, piemēram, diezgan vājā gabala “Ārpusē” (tajā pierādās, ka ir kaut kas, ko Agnese tomēr nespēj - repot) klipā var papriecāties par kombainu rudenīgā ziemā un kupenās ieraktu bundzinieku, “Pastorāle” liek aizdomāties par augstām tēmām, savukārt “Skaties un mācies” gan ir derīgs no visiem aspektiem - grupas “Royal Blood” garā ieturēta dziesma ar stilīgu videoklipu.

“Iedvesmojoties no teātra un kino mākslas, “Domu raksti” svarīgs ir video formāts, kas trīs atsevišķos stāstus apvieno vienā. Tā tapšanā iesaistījušies mākslinieki no dažādām disciplīnām - “Triānas Parks” sadarbojās ar Daugavpils kori “Daugava”, deju ansambli “Daiļrade”, mākslinieci Laimu Jurču, komponistu Rūdolfu Macatu,” - tas atkal no “triāņiem”. Idejas un režijas autore ir grupas līdere Agnese Rozniece, kas ieceri attīstījusi un realizējusi ciešā sadarbībā kopā ar režisoru Ivaru Burtnieku. Mūzikas producents ir Kristaps Ērglis, kompozīcijas ierakstītas un apstrādātas pie Reiņa Kārkliņa studijā “Aleja Records”, skaņas mikss - Gatis Zaķis.

Svarīgākais