RECENZIJA: NOËP ”No Man Is An Island”

© Publicitātes foto

Novembra beigās pie klausītājiem nonāca igauņu mūziķa un producenta NOËP debijas albums, kas izdots ”Humming Records” un ”Warner Music Baltics” paspārnē.

“Albums ir eklektiks žanru mikss, kas apvienoti NOËP raksturīgajā skanējumā, papildinot muzikālo pavadījumu ar mūziķa unikālo vokālu. Perkusiju skaņas iedvesma meklēta analago sintezatoru un 80. gadu sintīpopa skaņās. Tumšākais skanējums aizgūts, iedvesmojoties no Igaunijas aukstajām un tumšajām ziemām, kuru laikā ir tapis šis ieraksts,” ziņo izdevēji.

Albumā iekļauti arī iepriekš izdotie un izskanējušie singli ”Differences”, ”Head Out Of The Water”, ”No Man Is An Island” un svaigākais gabals ”KIDS” (piedaloties Emily Roberts).

„Pirmkārt, mēs, cilvēki, esam sociālas būtnes un ir grūti dzīvot bez citiem cilvēkiem, bez mīlestības un draudzības. Otrkārt, mēs visi esam vienoti tādā vai citādā veidā, un katra rīcība vai neizdarība ietekmē mūs visus. Visas dziesmas ir vai nu par mīlestību vai par apkārtējo vidi un sociālajām cīņām, ar kurām mēs saskaramies kā cilvēce,” par albuma ideju stāsta NOËP.

NOËP, īstajā vārdā Andress Koppers (Andres Kõpper), ir dzimis un audzis Tallinā, viens no Igaunijas šī brīža aktuālākajiem jaunajiem izpildītajiem. Viņš jau ir ieguvis vairākas nozīmīgas Igaunijas Mūzikas Industrijas balvas, tostarp 2019. gadā ar debijas EP ”Heads In The Clouds” uzvaru nominācijā „Gada popa albums”. Līdzās panākumiem savā valstī, NOËP ir ieguvis uzmanību un labvēlību arīdzan ārpus tās robežām - mūzikas straumēšanas vietnēs igauņa dziesmu klausījumu skaits sniedzas pāri 40 miljoniem. Arī Latvijā mūziķim ir prāva fanu bāze: NOËP ir piedalījies gan festivālā ”Positivus”, gan dziesmu rakstīšanas nometnē „RigaLive”. Un vēl - paredzēts, ka 20. decembrī mūziķis ar savu uzstāšanos kuplinās arī ikgadējo sabiedrisko mediju labdarības maratonu „Dod pieci”.

PAR. Kvalitatīvs darbs, kuram nudien grūti piemeklēt analogu, taču, riskējot uzrauties uz iznīcinošu kritiku, apskatnieks ieteiktu šo albumu visiem tiem, kuriem no pašmāju mūzikas patīk mūsdienīgie Chris Noah, Raum un tamlīdzīgi mākslinieki. Interesantākās dziesmas - elektronizētā ”No Man Is An Island”, sapņainā ”Soulmate”, sintīpops ”Setting Things On Fire” un it īpaši pulsējošais deju klubu hits ”Differences”.

PRET. Nu nemaz neskauž, ka ziemeļu kaimiņiem ir šāds eksporta produkts - lielu interesi NOËP albums nerada. Arī vēlmi noklausīties to vairāk par divām vai trim reizēm ne.

Svarīgākais