Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Plānots Mārai Zālītei veltīts Kārļa Lāča un Ilzes Ķuzules-Skrastiņas koncerts

© Publicitātes foto

Ja viss notiks pēc plāna (tas ir, ja ļaus kovids), tad 18. februārī mūzikas namā “Daile” izskanēs koncertprogramma “Tā runāja...”, kuras tekstu autore ir Māra Zālīte, bet mūziku sarakstījis Kārlis Lācis. Šajā dienā dzejniece atzīmēs savu apaļo 70 gadu jubileju.

“Viss sākās Jāņu naktī. Ar Džuljetas dziesmu zem lielās priedes manās lauku mājās. Turpinājās vasarā ar sarunām par mākslu, mūziku un dzeju. Kārlim ir brīnišķīgas dziesmas ar Māras Zālītes dzeju, un Mammai tuvojas dzimšanas diena... Cik lieliska apstākļu sakritība! Un mēs nolēmām, ka šis būs veltījums viņai. Esmu ļoti laimīga un pateicīga, ka varu kopā ar Kārli ļauties dzejai un mūzikai,” par gaidāmo notikumu saka Ilze Ķuzule-Skrastiņa.

Līdzās autoriem pie koncerta mākslinieciskās koncepcijas strādā pazīstamais kinorežisors Dāvis Sīmanis. Koncertā piedalās LNSO stīgu kvartets. “Ilze un Māra, māte un meita, stipras harizmātiskas latviešu sievietes. Man ir liels gods būt tam klāt. Uzrakstītā mūzika ir mīlas romances balsij, klavierēm un stīgu kvartetam,” stāsta Kārlis Lācis.

Biļetes uz koncertu nopērkamas “Biļešu Paradīzes” kasēs. Saskaņā ar valstī spēkā esošajiem epidemioloģiskajiem nosacījumiem, koncerts 18. februārī ir plānots apmeklētājiem ar derīgiem Covid-19 sertifikātiem, kas apliecina vakcinācijas pret Covid-19 vai vīrusa pārslimošanas faktu. Pie pasākuma ieejas obligāti jāuzrāda personu apliecinošs dokuments (pase vai ID), ieejas biļete un derīgs digitālais Covid-19 sertifikāts.