Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Uz Eirovīziju pretendē nebijis skaits latviešu mūziķu

© Publicitātes foto

Noslēgusies pieteikšanās Latvijas Televīzijas (LTV) dziesmu konkursam “Supernova 2022”. Pārspēts līdzšinējais pieteikumu skaita rekords – šogad iesniegtas 130 dziesmas. Konkursa uzvarētājs iegūs iespēju piedalīties starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas notiks 2022. gada maijā Turīnā, Itālijā.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šogad mazliet pamainījusies kārtībā, kādā tiks noskaidrots Latvijas pārstāvis Eirovīzijai. Līdz šī gada beigām dziesmu un izpildītāju iekļūšanu “Supernova 2022” televīzijas pārraidēs noteiks LTV izvēlētā žūrija, vērtējot dziesmas uzbūvi - oriģinalitāti, aranžējumu, vēstījumu, atbilstību mūsdienu tirgus tendencēm, kā arī dziesmas un konkursa dalībnieka iespējas un potenciālu konkurēt starptautiskajā popmūzikas tirgū, izpildītāja vokālās spējas, personību un iepriekšējos sasniegumus nozarē, arī potenciālu gūt sasniegumus nākotnē.

Dziesmas publiskai vērtēšanai būs pieejamas janvārī, bet “Supernova” šovi LTV ēterā gaidāmi 2022. gada februārī.

Dziesmu konkursa “Supernova” mērķis ir atrast spilgtu mākslinieku un populārās mūzikas skaņdarbu, kas varētu pārstāvēt Latviju vērienīgajā Eirovīzijas dziesmu konkursā (pusfināli notiks 10. un 12. maijā, fināls - 14. maijā). “Žanriski šis noteikti ir visbagātākais “Supernovas” gads,” pauž LTV Bērnu, jauniešu un izklaides raidījumu redakcijas vadītāja Agnese Štrause-Kubliņa. “Konkursam pieteiktas dziesmas popa, tautas mūzikas, elektroniskās mūzikas un pat smagā roka stilā. Nacionālājā Eirovīzijas atlasē gatavi piedalīties mūziķi, kuru vārdi pārsteigs ikvienu skatītāju un konkursa fanu - negaidīti daudz pašmāju mūziķu, dziedošie aktieri, arī ārpus Latvijas dzīvojošie tautieši. Dziesmu pieteicēju vidū ir arī mākslinieki, kuri reiz jau pārstāvējuši Latviju Eirovīzijā.”

Starptautiskais konkurss ik gadu pie TV ekrāniem pulcē miljoniem skatītāju visā pasaulē. Latvija konkursā piedalīsies divdesmit otro reizi.