Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“Arēnā Rīga” nākamgad uzstāsies roka veterāni “Foreigner”

© Publicitātes foto

Rokmūzikas veterāni “Foreigner”, kuru kontā ir tādi roka hiti kā “Waiting For A Girl Like You”, “I Want To Know What Love Is”, “Juke Box Hero” un citi, 2022. gada 1. jūnijā uzstāsies “Arēnā Rīga”.

“Foreigner” ir britu-amerikāņu rokgrupa, kuru dibināta Ņujorkā 1976. gadā. To izveidoja britu ģitārists, dziesmu autors Miks Džonss (Mick Jones) un kādreizējais “King Crimson” dalībnieks Aiens Makdonalds (Ian McDonald) ar amerikāņu vokālistu Lū Gremu (Lou Gramm). “Foreigner” ir viena no atskaņotākajām klasiskā roka izpildītāju grupām platformā YouTube, kur skatījumu skaits nedēļā sasniedz 1 miljonu un kopējais video skatījumu skaits sasniedzis 500 miljonus. Pēdējos gados “Foreigner” mūzika ir piedzīvojusi popularitātes pieaugumu, pateicoties dziesmu izmantošanai TV, kinofilmās, videospēlēs un reklāmas materiālos, viņu dziesmas atskaņotas filmās “Rock of Ages”, “Bad Moms”, “Angry Birds”, “Magic Mike”, “Pitch Perfect”, “The Good Boys”, televīzijas šovos “Orange Is The New Black”, “Stranger Things” un izmantotas “Toyota”, “Google”, “Molson” un “Ford” audio reklāmas materiālos.

2017. gadā Foreigner atzīmēja 40 gadu jubileju un kopā ar “Warner Music Group” izdeva dubultalbumu ar nosaukumu “40”, kurā iekļautas 40 dziesmas, kas ierakstītas laika posmā no 1977. līdz 2017. gadam. “Foreigner” labāko dziesmu uzskaitījums ir visnotaļ iespaidīgs: “Juke Box Hero”, "Cold As Ice", "Hot Blooded", "Waiting For A Girl Like You", "Feels Like The First Time", "Urgent", "Head Games”, “Say You Will”, “Dirty White Boy”, “Long, Long Way From Home”, “I Want To Know What Love Is” utt. Jāpiebilst, ka “Foreigner” ierindoti starp visu laiku komerciāli veiksmīgākajām pasaules grupām, apsteidzot pat tādas zvaigznes kā Bobu Dilanu, Prinsu, “Queen”, “Bon Jovi” un daudzus citus.