Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Izsludināta Katrīnas Gupalo jaunās un ziemīgās programmas koncerttūre

© Alex Lisenko

Pirms Ziemassvētkiem, 22. decembrī, ar koncertu Bauskas pilī dziedātāja un pianiste Katrīna Gupalo uzsāks savas jaunās programmas “Zvaigznes pieskāriens” koncerttūri, kas tuvāko mēnešu laikā izskanēs visā Latvijā. Koncertprogrammā iekļautas visā pasaulē iemīļotas dziesmas par ziemu, kosmosu un sapņiem Katrīnas aranžijās balsij un klavierēm.

Jauno koncertprogrammu iedvesmojusi Katrīnas Gupalo “mīlestība pret ziemu un tās uzmundrinošo aukstumu, sapņaino svētku laiku un meditatīvo klusumu, kurā beidzot var sadzirdēt savas domas, ļauties sapņu lidojumam, fantāzijām, pavērties debesīs un sajust kosmosu,” tā šīs izjūtas definē mūziķes PR komanda. Koncertos izskanēs romantiskas un melanholiskas dziesmas, piemēram, Nikolas Kidmenas izpildītā “One Day I'll Fly Away”, arī kosmosa tēma ar slavenajiem Deivida Bovija “Space Oddity” un Eltona Džona “Rocket Man” un dzirkstošā enerģija Alisijas Kīzas un Laizas Minelli Ņujorkas dziesmās, kā arī Elvisa Preslija un Frenka Sinatras gabali, bez kuriem nav iedomājama neviena ziemas balle. Būs arī Katrīnas pašas sacerētās kompozīcijas un klausītāju iemīļotas dziesmas latviešu valodā, turklāt, iespējams, šī ir vienīgā programma Latvijā, kur varēs dzirdēt arī ziemas noskaņu dziesmas franču valodā.

Katrīna Gupalo: “Šobrīd, kad neviens no mums nevar būt pilnīgi drošs par jebkādu plānu realizāciju, arī koncertu plānošanas process ir kļuvis daudz spontānāks. Kad rodas kāda lieliska ideja, visa radošā un organizatoriskā komanda ļoti īsā laikā mobilizējas, lai koncerti varētu notikt. Jūtu, ka līdzīgi ir arī ar klausītājiem, kuri aizrautīgi ķer pasākumus, kamēr tie ir, jo nav itin nekādas garantijas, cik ilgi tas būs iespējams. Protams, šādi dzīvot un plānot savu darbu ir liels izaicinājums, bet toties tik liels prieks ir redzēt, kā biļešu tirdzniecības vietās “kūst biļetes” un cik kultūras alkstoši ir Latvijas klausītāji!”

Šobrīd izsludināti seši tūres koncerti. Jaunā programma pirmatskaņojumu piedzīvos 22. decembrī Bauskas pils muzejā, 29. decembrī Liepājas Latviešu biedrības namā izskanēs nākamais tūres “Zvaigznes pieskāriens” koncerts, kuram sekos koncerti Doles Tautas namā (14. janvārī), Kultūras centrā “Berģi” (21. janvārī), Lūznavas muižā (23. janvārī) un Valmieras kultūras centrā (12. februārī).